На седмица средно усвояваме по 28 милиона. Това се похвали премиерът Бойко Борисов, който откри нов главен канализационен колектор в Горна Баня.

Правим си първи копки, след това си откриваме и си имаме биографии, допълни министър-председателят.

Дължината на колектора е 840 метра. Изпълнени са сградни канализационни отклонения с обща дължина над 280 метра. За 300 хиляди души правим канализация, подчерта Бойко Борисов.

Той обаче призна, че от всички обекти, които открива канализациите са му най-неприятни, защото не се вижда резултатът от реализацията им.

В същото време премиерът подчерта, че хората от столичните квартали Суходол, Горна Баня и старата част на Овча Купел вече ще могат да се похвалят, че са софиянци, защото, както той заяви - „какъв софиянец си като нямаш канализация".

Новият колектор е на стойност  от 1 547 186 лева. Столичният кмет Йорданка Фандъкова също присъства на събитието и обеща пълната подкрепа на Столична община за подобни проекти.

От МОСВ пък заявиха, че имат парите за още ВиК проекти. След като откри колектора, Бойко Борисов се отби и в местната кръчма, за да поздрави седналите на по биричка мъже.