Борисов се опита да „покрие” две други новини от миналата седмица – решението на арбитража за „Белене” и изпращането на 400 български военни в Румъния без мандат от правителството. Тази своя версия разви в студиото на предаването „Тази сутрин” по БиТиВи независимият депутат Велизар Енчев във връзка с изказванията на премиера по темата за флотилията.

Енчев смята, че опозицията трябва жестоко да критикува Бойко Борисов за изказванията му по темата за общи действия с Румъния и Турция в Черно море, а не да го хвали.

От думите на Борисов се разбирало, че не е знаел, че военният му и външният му министър са се договаряли зад гърба му. Велизар Енчев е категоричен, че това е едно самопризнание, улика за управленска немощ.

Той припомни, че още от януари официални представители у нас и в Румъния са говорили на различни нива за военно сътрудничество и нямало как премиерът да не е бил в течение.

По думите на Велизар Енчев проблемът на Борисов е, че той не управлява държавата, а тя се управлява от Николай Ненчев и Даниел Митов или пък Борисов играел двойна игра с русофилски привкус.

Независимият депутат е на мнение, че по-доброто решение е да не участваме във флотилията. В противен случай сме щели да се окажем участници в турска инициатива срещу руската заплаха, която е напълно виртуална.