"Не ме интересува дали ще има смирена кампанията. Да правят каквото искат. Виновните в ГЕРБ са си подали оставките и всички от държавни постове са отстранени. Няма повече аз да се занимавам това."

Това заяви премиерът Борисов по време на посещението във Варна в отговор на въпрос дали предизборната кампания, която започва утре ще бъде смирена.

Премиерът инспектира строителните дейности по бул. "Васил Левски" във Варна."Знам какво виждах преди година и половина. Просто исках да видя тази "елипса", има 4 м. денивелация. Ако е било лесно - щяха да го построят и комунистите", заяви Борисов.

За изграждането на новото трасе от ул. "Подвис" до ул. "Девня" правителството е отпуснало 80,5 млн. лв.

До момента са изградени пътни възли с кръгови кръстовища на две нива при пресичане трасето на бул. "В .Левски" с бул. "Владислав Варненчик", "Сливница" и "Цар Освободител", както и велотрасета по локалните платна на булеварда.

В обхвата на новата част са изпълнени и две локални обслужващи платна, 12 рампи за вливане и отливане в и от булеварда, 4 надлеза за пешеходци.

Втората част на бул. "Левски" - от ул. "Подвис" до бул. "Осми приморски полк" е ремонтирана по проект с финансиране по ОПРР, на стойност 6.5 млн. лв.

Министър-председателят подчерта, че усилено се работи и по други инфраструктурни обекти във Варна.

По думите му са предложили втория мост на Аспарухово за публично-частно партньорство. 

По повод изграждането на автомагистрала "Хемус" Борисов коментира, че се очаква до 2024 година тя да бъде готова.

"Веднага като излязохме в опозиция Законът за предварителното отчуждаване го махнаха, за да не може да се строи. Поне 2 години сме загубили на АМ "Хемус". Чак сега приключват отчужденията на Търговище. Това нарочно го направиха, аз съм убеден", допълни премиерът Борисов.

Той отбеляза още, че с изграждането на АМ "Хемус" ще стимулира икономиката в тази част на страната и даде пример с реализирането на инфраструктурните проекти в Южна България - магистралите "Тракия" и "Марица".

"Обзаложил съм се с Горанов, че едно 20% БВП ще се вдигне само от магистрала "Хемус", поясни Борисов. 

Той бе категоричен, че иска да си гледат работата и да са по-смирени.

На инспекцията присъстваха и министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Варна Иван Портних.