Премиерът Бойко Борисов не е доволен от шефката на Агенцията по вписванията заради кризата с Търговския регистър. Това стана ясно от коментара му пред журналисти в Шумен.

Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени, заяви Борисов, от което става ясно, че промени в ръководството ще има, въпреки че самата Даскалова заяви вчера, че засега няма намерение да подава оставката си.

Шефката на Агенцията по вписванията не мисли засега за оставка

Шефката на Агенцията по вписванията не мисли засега за оставка

ГДБОП и ДАНС контролират възстановяването на Търговския регистър

"Немалко пари и немалко инвестиции са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, но когато има криза, не се пипа", добави премиерът.

Борисов също бе категоричен, че няма как да изчезне информация от регистъра.

Търговският регистър се срина

Търговският регистър се срина

Техническият проблем ще бъде отстранен за най-малко 8 часа

Министър Владислав Горанов увери, че цялата информация към дата 9 август в регистъра е налична. В момента се правят тестове, като все още не е достъпна за гражданите услугата вписване.

Премиерът Борисов се похвали с 4% ръст на икономиката, ниската безработица и общо ситуацията в страната, която според оценката на чуждестранните инвеститори е чудесна. Едно е да чуеш от устата на чуждите инвеститори какво е в България и в другите страни, съвсем други неща се чуват от хейтърите на жълтите плочки, коментира Борисов.

Спадът на турската лира няма да доведе до финансова криза според Христина Вучева

Спадът на турската лира няма да доведе до финансова криза според Христина Вучева

Турция скоро ще смени тона в добрия смисъл

Инвеститорите от Америка до Турция били доволни от стабилността на лева и дори обяснявали, че пазаруват в Одрин с него.

Това, на което трябва да се обърне внимание, а и както прави правителството и ГЕРБ, по думите на Борисов, е образованието и квалификацията, тъй като не достигат кадри.

В Шумен премиерът Борисов посети ОУ "Илия Рашков Блъсков" - едно от четирите училища, които ще бъдат реновирани по ОП "Региони в растеж" и в които учат общо над 4000 деца. "Да има повече деца и повече желание да учат - това е добре да се чува. Създаваме условия децата да учат, да спортуват и да са добре", добави Борисов.

Министър-председателят разгледа също санираните блокове на ул. "Цар Освободител". Посети индустриалната зона на града, където през последните две години са привлечени 18 инвеститори.