Нинова да види буквално с каква любов и признателност ме посрещнаха учителите и директорите на българските училища в чужбина.

Това отговори премиера Бойко Борисов след годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина на призива на Корнелия Нинова народът да се изправи, за да може ГЕРБ да падне.

Видяхте ли колко време след конференцията учителите и директорите чакаха да се снимат с мен. Този отговор изпратете на Нинова, подчерта министър-председателят.

Той изтъкна, че при този икономически растеж, който има в страната не им отива да говорят по този начин.

Нали преди няколко години носеха мандата, ние ги знаем какви са, коментира още Борисов.

Премиерът пожела на своите опоненти да се приберат живи и здрави от Бузлуджа "че в тези жеги, сред тях има и възрастни хора, а и магистралите са натоварени", обърна се Борисов към опозицията.

Нинова зове от Бузлуджа: Народе, изправете се и ГЕРБ ще паднат

Нинова зове от Бузлуджа: Народе, изправете се и ГЕРБ ще паднат

Враг на левите е страхът, обясни лидерът на БСП

По време на конференцията на Асоциацията на българските училища в чужбина, Борисов благодари на учителите за патриотизма и усилията, които полагат. 

Премиерът акцентира върху усилията на правителството, така че да се върнат в България повече български семейства, живеещи в чужбина и подчерта огромното значение на съвместната работа с Асоциацията на българските училища в чужбина.

Направили сме връзка, за да може да централизираме усилията на ниво министерства, изтъкна премиерът Борисов. По думите му обратната миграция се случва, когато се осигурят по-добри условия за живот, но и се създадат условия, така че да бъдат подготвени децата на семействата, които искат да се върнат в България. Стотици семейства се обърнаха към нас с желание да се върнат, посочи министър-председателят.

Вече работим в синхрон и съм убеден, че ще постигнем повече резултати, обърна се премиерът Борисов към представителите на българските училища в чужбина.

Министър-председателят добави, че в бюджета за догодина ще бъдат отделени 2 млн. лв., с които допълнително да бъдат подкрепени настоящите усилия. 

Борисов отбеляза още, че сериозната подкрепа на правителството за сферата на образованието и напомни, че са осигурени 700 милиона лева за ремонти на близо 1000 училища в страната.