БСП се цели в местните избори. Това стана ясно от речта на соцлидера Корнелия Нинова по време на традиционния събор на левите на Бузлуджа.

Народе, изправете се и ГЕРБ ще паднат, призова тя. По думите й хилядите дошли на връх Бузлуджа, са събрани от ценността на думите справедливост и свобода. Днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, убедена е Нинова. 

Борисов: Нинова да види с каква любов ме посрещат

Борисов: Нинова да види с каква любов ме посрещат

По думите му не им отива да говорят така при този икономически растеж в страната

Днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи, критикува червеният водач. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия, посочи Корнелия Нинова.

Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа, смята тя.

Лидерът на БСП смята, че държавата не може да се управлява със страх. Нация не може да се развива с апатия, държава се управлява с ум. Нацията се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас, изтъкна Нинова. 

Нинова дава свобода за местни коалиции, но без ГЕРБ

Нинова дава свобода за местни коалиции, но без ГЕРБ

Реална децентрализация на общините иска левицата след местния вот

Основният опонент на партията е ГЕРБ, а враг на левите е страхът. Нашата задача е да отидем до всеки, беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подаден ръка, да му дадем вяра, да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас, да му кажем: "Народе, изправете се и те ще паднат", настоя още Нинова.

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове и в това социалистката вижда признание за провал. Идете във вашите общини и им кажете: "нашите кметове ще работят за това, част от данъците, които плащате в своите общини да остават при вас и да се ползват във вашата община за вашето благо, а не да отиват в централния бюджет и той да ги раздава от прозореца на джипа си", поиска Корнелия Нинова от актива.

БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване, увери лидерът на БСП.

Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот, обеща Нинова. Левицата ще издигне успешните си кметове, но ще има и нови лица на местния вот, каза Нинова.

По-рано председателят на предизборния щаб на БСП за местните избори Кирил Добрев заяви, че левицата ще изненада с нови лица, а най-подходящата кандидатура за кмет на София е Мая Манолова. 

За Кирил Добрев  Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София

За Кирил Добрев Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София

БСП ще извади ново поколение политици на местните избори, смята той