Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София. Това заяви пред Нова телевизия председателят на предизборния щаб на БСП за местните избори Кирил Добрев по време на събора на партията на Бузлуджа.

Припомняме, самата Мая Манолова заяви преди дни, че тя сама ще реши дали да се кандидатира за кмет на София и ако реши, би се явила като самостоятелен играч.

Под върха сегашните социалисти отбелязват 128-мата годишнина от основаването на партията си. Честванията са под мотото "Бузлуджа 2019 - Единни за България".

Според Добрев местните избори са голям приоритет на организацията. "На тези избори БСП ще успее да извади ново поколение политици, подготвени през последните 3 години. За оставки не мислим, защото знам, че можем да спрем феодалното управление в българските общини", каза Добрев.

Припомняме, членовете на БСП проведоха национално съвещание в Габрово. На заседанието бе решено да има свобода на коалициите по места, но без ГЕРБ. Като акцент в програмата за местните избори бе извадена финансовата децентрализация на общините.

Добрев обясни, че предизвикателствата на местния вот ще бъдат много. "Ако започнем с машинния вот, тъй като на изборите те се използват, за да стане по-лесно и са изключително важни. Спирането на държавната субсидия също ще бъде на дневен ред", каза Добрев.

По думите му промяната на партийните субсидии са на последно място. "Трябва да имаш енергия, кауза и сила, както и хора, които да застанат. Ние ще успеем и с новите условия да се справим и да спечелим изборите", заяви Кирил Добрев.

"Не мисля, че Бузлуджа е изпитание. Оттам левицата черпи сили и енергия. Със стартирането на нашата кампания за местния вот, БСП ще има сили да победи", каза Кирил Добрев от БСП. 

По-късно през деня се очаква обръщението на Корнелия Нинова към симпатизантите. Предстоят и срещи на ръководството на партията и депутатите от парламентарната й група с участници в събора. 

Държавата започва умъртвяване на прасетата в домашните стопанства

Държавата започва умъртвяване на прасетата в домашните стопанства

Борбата със свинската чума продължава и в следващите две години

В коментар за увеличаването на огнищата на свинска чума Добрев каза, че това е било очаквано. "Не е нещо, което е непредизвестено. На път е да бъде ликвидиран цял сектор от българското земеделие, което се знае от година и половина. Правиха се безумни огради, станахме за смях пред цяла Европа", заяви Кирил Добрев.