Бившият премиер, настоящ депутат и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата партия няма да бута сглобката заради избора на подуправител на НЗОК Момчил Мавров. Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Борисов заяви, че сглобката ще издържи, докато "издържат нервите на всички в некоалицията", а той самият имал здрави нерви. "Нервите са ми здрави, защото виждам огромен напредък за Шенген отвън, реален шанс за Еврозоната, ако има такова правителство - може да е паянтово, но така сглобено и това са по-висши цели, отколкото да се натрие на някого носа

Борисов увери още, че работи добре с премиера акад. Николай Денков. По днешната тема - ясно е, че ПП-ДБ не си държат на думата. Когато договаряхме модела на управление за НЗОК, те извадили лаптоп, прочели едно име на сегашния управител на Касата и ГЕРБ-СДС го подкрепили. Подуправителят трябвало да бъде излъчен от ГЕРБ, като дори се променил и законът затова. Към днешна дата ГЕРБ нямат заместник-министър на здравеопазването, посочи Борисов.

По думите му към днешна дата ПП ръководи еднолично ръководи НЗОК, Министерство на здравеопазването, а от ГЕРБ се изисква да носи солидарна отговорност за всичко. Борисов не може да разбере ПП-ДБ - началникът на НЗОК е техен, министърът е техен, премиерът е техен, а ГЕРБ са предложили заместник-началник на Касата. От какво са недоволни ПП-ДБ, недоумява Бойко Борисов.

ГЕРБ обмислят процедура за свалянето на шефа на НЗОК

ГЕРБ обмислят процедура за свалянето на шефа на НЗОК

Костадин Ангелов обвини сегашния управител на НЗОК, че лобира за частна болница

Той изтъкна, че ГЕРБ имат договорка с Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова за НЗОК. "Лена Бориславова държеше лаптопа и четеше от него", каза Борисов, който е разочарован, че ПП-ДБ не си държат на партньорската мъжка дума. Борисов дори искал да извади парламентарната си група от заседанието и да не участват във всичко това, но депутатите му се възпротивили.

Борисов призова медиите да забравят опорките, че ГЕРБ влизат в алтернативни мнозинства с "Възраждане". "ПП-ДБ си играят с Възраждане и във Варна, и в София, даже им клечат пред вратата", напомни той ситуацията от местните избори, провели се на 29 октомври. Борисов не вижда защо една или друга тема трябва да се вдига в панацея.

ГЕРБ стоят в управлението, защото много се направили в евроатлантическата част на правителството. Имаме реални шансове за Шенген да имаме напредък, докладите на вътрешните министър на пет места пише "огромен напредък". Трябва да проявим търпение и малко възпитание, призова Борисов, според когото майка му, щяла да бъде възмутена от това какво се случва в пленарна зала на Партийния дом.

ПП-ДБ с ултиматум за избора на подуправител на НЗОК

ПП-ДБ с ултиматум за избора на подуправител на НЗОК

Ще има тежки политически последици, предупреди Христо Иванов