"Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Ямбол, в средата на своя трети мандат като министър-председател.

Борисов е на среща с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в Ямбол, където условията за работа не са добри, затова има липса и на медицински кадри, уточниха от Министерския съвет.

"В тази връзка на заседанието на Министерския съвет утре по разпореждане на премиера Бойко Борисов ще бъдат отпуснати средства, с които ще се осъществи преместването на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда на груб строеж", информират от МС.

Търсят кой да завърши строежа на "новата" болница в Ямбол, започнал преди 40 г.

Търсят кой да завърши строежа на "новата" болница в Ямбол, започнал преди 40 г.

До края на февруари общината стартира обществена поръчка

Новият, 10-етажен болничен блок е на площ от 32 000 кв. м. с капацитет до 250 болнични легла. Очакването е за около година и половина областната болница да бъде преместена в своя нов дом. Зад това очакване застават премиерът Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Болницата в Ямбол остана без неонатолози

Болницата в Ямбол остана без неонатолози

В акушеро-гинекологичното отделение има само двама гинеколози

Паралелно с този проект, се реконструира и Спешното отделение към болницата на стойност от 551 000 лева. В Ямбол ремонтират и Центъра за спешна помощ в града, за който са отделени 482 000 лева. Финансирането на тези два проекта е с европейски средства.

Родилното в Ямбол спира да работи до средата на лятото

Родилното в Ямбол спира да работи до средата на лятото

Директорът на болницата признава, че не е могъл да намери решение