Аз мисля, че за хората отдавна е станало ясно, че ние бяхме съотборници, бяхме ръководители на федерацията по карате. Още сме.

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира реакцията на президентството, според която възможността той да бъде следващият държавен глава е прекалено малка, тъй като има най-пряка връзка с Октопода чрез съвместната си фирма с Алексей Петров.

В ефира на БиТиВи премиерът обясни - разликата между мен и Първанов е, че когато на мен службите ми докладват за някаква операция, аз не я спирам, дори да е срещу приятели, срещу сестра ми, срещу  най-близките. Това е реформата. А втора точка от реформата е да оставиш съдии и прокурори да си свършват работата, добави той и посочи - аз точно това съм направил и демонстрирал до момента.

Запитан какво е усещането осем години да е номер едно, Борисов отговори: Никакво, защото не обръщам внимание.

Попитан как ще коментира факта, че според последните изследвания на МБМД вицепремиерът Цветан Цветанов е първи по популярност, премиерът заяви: Барселона падна. И то падна от един треньор. И то от един треньор, който е бил преводач на треньора преди време.

Иначе премиерът коментира, че е много важно да се даде възможност на „силните хора".

Радостното за мен е, че е човек на ГЕРБ. Това означава, че аз съм добър кадровик и избирам правилните хора. Вече втори човек бие Първанов по рейтинг, изтъкна Борисов.

Премиерът описа Цветан Цветанов като дясната си ръка, най-важния и сигурен човек за него в сферите, в които са работили заедно.

Все пак в заключение Бойко Борисов заяви: Животът е пред нас. Радвам му се. Но ако сте ме отписали, грешите!