Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите си на среща в централата на партията преди началото на парламентарната седмица. Това се вижда от видео, публикувано във фейсбук, както стана традиция в последните два месеца.

Борисов коментира предложения документ от "Продължаваме промяната", който ще бъде предложен за гласуване на Народното събрание.

Декларацията с приоритети на ПП не събира мнозинство, засега

Декларацията с приоритети на ПП не събира мнозинство, засега

Очаквано ГЕРБ и ДПС не се явиха на втората среща, свикана от Денков

Борисов припомни, че веднага след изборите предложил точно същото - да се съберат на разговори и да се формира стратегия и това да стане да се раздадат мандатите, за да може след това да се търсят мнозинства. Тогава тяхното предложение не било прието, а сега от ПП ги преписвали.

"Ние предложихме такъв вариант, който не се прие - сега, копирайки ни, предлагат същото. Техният инат ни връща в началото", обяви Борисов.

Абсурдно било Народното събрание да взима решения по програма на партия, също така според Борисов. Така било възможно и от ГЕРБ да си внесат програмата си, която да мине дори и през комисии.

Той определи като вяло отношението на партиите към документа и заяви, че това показвало, че ПП са в изолация. "Този документ е обречен на неуспех", заключи той. "Несериозен е начинът, по който се предлага този документ, затова и мисля, че е обречен", сподели Борисов.

"Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора вече 2 години са министри, премиери и можеше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени", допълни лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и цените на горивата и както винаги подчерта, че те са били многократно по-ниски по време на управлението на ГЕРБ. Докато Борисов говори на депутатите си Делян Добрев подчертава важното на дъската за илюстриране. Вече падат цените на колонка, дори и в момента и това е показателно, че е бъркано в джоба на българина, коментира Борисов.

Бойко Борисов коментира е сключеното днес споразумение с Турция за дългосрочни доставки на природен газ. Борисов направи исторически преглед пред депутатите си - "не сме пили шербет, а сме свършили много работа", обяснявайки им че и днешното споразумение е резултат от стратегията за диверсификация, изготвена от ГЕРБ. Той покани и бившия енергиен министър Теменужка Петкова "да му асистира" и да даде разяснения по приоритетите на партията. "Ако има някой, който да е направил нещо за диверсификацията, това са правителствата на Бойко Борисов", взе микрофона Петкова и изброи успехите.