С пост във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрича да има някакви влияния върху ГЕРБ за формата на съставяне на правителство и коалиционен партньор.

"Освен поздравленията, които получихме, до този момент нито един човек извън страната не ме е попитал какви са ни плановете за бъдещо правителство. Решенията на Политическа Партия ГЕРБ не се подлагат под съмнение, защото ние последователно, в два мандата се доказахме като отговорен и сигурен партньор на ЕС и НАТО. Приемам с усмивка и като първоаприлска шега всички останали твърдения :-)"

Това гласи краткото съобщение на Бойко Борисов, с което макар и не директно той опровергава коментари по въпроса сали от ЕНП има или няма директива за евентуалните му коалиционни партньори Обединени патриоти.

Припомняме, че според коментаторите Обединените патриоти не са приемлив партньор за ЕНП, които искат да се разграничават от крайно десни формации. 
Тази сутрин обаче в ефира на Нова телевизия бившият финансов министър в първото правителство на Борисов Симеон Дянков заяви, че ЕНП е дала "зелена светлина" за коалиция с патриотите в името на стабилно правителство и поемане на отговорността за излъчване на нов български еврокомисар от дясна формация и стабилно председателство на ЕС.

Обединените патриоти искали 7 министерства

Обединените патриоти искали 7 министерства

В ГЕРБ се чувствали така сякаш им извивали ръцете

От страна на ГЕРБ до този момент няма официална информация за намерения. След провеждането на изборите самият Бойко Борисов обяви, че разговори за коалиционно партньорство и правителство ще започнат другата седмица.

Срещата от тази сутрин, въпреки че продължи 3 часа, завърши без информация - представителите на ГЕРБ заобиколиха журналистите, използвайки страничния вход, а лидерите на Обединени патриоти бяха лаконични.