Парите по САПАРД вече са в България и трябва да се подписват договори, които веднага да се публикуват в интернет, обяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента, цитиран от БНР.

В Брюксел всеки път остават удовлетворени, защото българското правителство изпълнява закона, коментира премиерът Борисов по повод успешното си посещение там.

Според него всички българи са доволни по простата причина, че вече не се слагат в графата на най-корумпираните, най-ненадеждните хора, чакащи само лоши новини и санкции, каза още Борисов.

По повод напрежението между премиера и президента Първанов, Борисов каза, че когато един човек ръководи институция - дали е президентство или Министерски съвет - личните отношения, както и партийните не би трябвало да имат значение. Конфликт между институциите е лош сигнал навън, коментира Борисов.

В кулоарите на парламента премиерът каза още, че не е чел доклад на ДАНС за корумпирани министри.

По думите му, когато става дума за работата на тайни служби, не би трябвало тяхната дейност и доклади да бъдат публични. Ако всеки доклад на службите се огласява, тогава той не е секретен и нека да се публикува в интернет, за да го виждат всички, коментира Борисов.

Според него всички подобни проверки отиват в прокуратурата и ако има сигнали, прокуратурата би трябвало да си свърши работата.

Затова сега е по-важно да не се допуска подобна лоша практика със средствата от еврофондовете, добави премиерът.