Бившият премиер Бойко Борисов предначерта резултата от днешната визита на делегацията от Република Северна Македония у нас.

Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, особено за Радев, че ще ви кажат, че без парламент, не може да се върши работа.

Първата среща на Зоран Заев у нас бе с представители на ГЕРБ се видя от видео, излъчено от профила на лидера на ГЕРБ във фейсбук.

Стефан Тафров: Борисов ползва отношенията ни с РС Македония за тяснопартийни цели

Стефан Тафров: Борисов ползва отношенията ни с РС Македония за тяснопартийни цели

Служебният кабинет няма право да пусне Северна Македония в ЕС

А бившият премиер заяви пред Зоран Заев: "Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат." По думите на Борисов, за да се случи затопляне на отношенията и някакъв прогрес в разговорите е нужно да има парламент и то работещ. "Без парламент няма какво да се направи", също е сигурен Борисов, а той "подготви" македонските представители за следващите им срещи в София: Те ще избягат от отговорност и ще ви лъжат, както лъжат и евроатлантическите партньори.

Визитата на Зоран Заев трасира пътя към намиране на компромис

Визитата на Зоран Заев трасира пътя към намиране на компромис

България трябва да има малко повече "стратегическо търпение", според Николай Кръстев

"Аз считам, че ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине по тях. А те са толкова важни", смята лидерът на ГЕРБ. 

"Играта с думи вече не е важна", каза Борисов, а очакванията му са, ако не се направи нещо да бъде "псуван, замерян и мразен".

На срещата на македонската делегация у нас бе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Георг Георгиев, Даниел Митов и Екатерина Захариева. След думите на Борисов обаче видеото бе прекъснато.

По-късно Зоран Заев ще се и с лидера на БСП Корнелия Нинова. След това предстоят срещите му и с министър-председателя Стефан Янев и президента Румен Радев.