За стотен път казвам, че нито имам къща, нито имам имоти в Барселона. Ходил съм там като кмет преди 15 години в Барселона.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод излязлата информация, че срещу него се води разследване в Каталуния.

По думите му това не са негови пари и той няма нищо общо с фирмите, за които се говори. Подбрани са хора, които не съм виждал по 15-20 години дори, обясни премиерът.

Към този момент никоя служба не ме е потърсила, за да ме запита дали това е вярно. Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота. На въпрос защо смята, че президентът стои зад тези това, Борисов заяви, че не е казал това. Аз имам много съседи, подчерта той.

Премиерът не знае защо са тръгнали в тази посока, тъй като по думите му това вече са го правили на евроизборите. Според него пикът трябвало да бъде на шествието в сряда, но нещо са се объркали.

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари
Обновена

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари

За това съобщава испанският вестник "Ел Периодико"

Той потвърди, че ако е имал и най-малко участие в това, за което го обвиняват, щял да подаде оставка.

Защо когато се боря за най-бедните райони в Северозапада, точно сега излезе това, си задайте вие този въпрос, обърна се към журналистите премиерът.

Няма да ме разколебаят, ще строим и ще работим, изтъкна още той.

По думите му Министерски съвет нямало защо да отговаря на испанските медии, тъй като не са открити доказателства.

Тази тема е направена, за да ми цапа името. Борисов уточни, че в този вестник, в който е публикувана информацията, са пропуснали нещо важно от бекграунда му.

В годините аз съм носител на най-високите полицейски ордени и медали, включително Червения кръст на испанската полиция. Само това искам да ми добавя към бекграунда.

Той заключи, че се е хванал с колеги на бас какво ще излезе накрая. 

Относно еврозоната пред медиите премиерът Бойко Борисов подчерта необходимостта от национален консенсус, за да се убедят и хората, и опозицията, и институциите, че еврото е втората валута в света и че това означава Европа на първа скорост.

"Ако не искаме да сме втора скорост, трябва да вървим в тази посока", категоричен беше Борисов и напомни, че няма държава, която да е приела еврото и да е станала по-зле или да се е върнала обратно.

"И България, и Хърватия ще бъдат разглеждани, не заедно, юли месец. До тогава имаме време да чуем всички", заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му е важно хората да се убедят, че еврозоната е нещо добро.