България ще продължи да иска подписване на договор за добросъседство и сътрудничество с Македония. Това увери от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов.

След като в сряда прекара повече от час, за да отговаря на депутатски въпроси в рамките на блиц контрола, министър-председателят дойде и на редовния петъчен парламентарен контрол, за да обясни по искане на социалиста и бивш външен министър Кристиан Вигенин какво ще бъде отношението ни към съседна Македония.

Още в началото на изказването си на Борисов обърна внимание, че на блиц контрола парламентът е бил по-пълен. "Днеска е петък, явно са уморени", си обясни полупразната пленарна зала премиерът.

Дори и пред малкото народни избраници Борисов се зарече, че страната ни ще продължава да подкрепя европейската и евроатлантическата ориентация на Македония.
"Имаме готовност да й окажем подкрепа, за да постигне успех по пътя на членството й", обеща министър-председателят.

По думите му обаче страната ни също има своите очаквания, а именно Македония да изпълни всички условия за присъединяването си към ЕС, включително и принципа на добросъседство.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче реши да разведри отговора на лидера си, като по време на неговото изказване подари красив букет на социалистката Корнелия Нинова, която днес празнува своя рожден ден.
Действието му предизвика бурни аплодисменти от страна на присъстващите народни представители и доволната усмивка на премиера.

"Позволете ми и аз да бъда такъв джентълмен като г-н Цветанов и да пожелая на г-жа Нинова да ни е жива и здрава, все така умна и красива", се присъедини към кавалерите и Борисов.