Генералът си е жив и здрав. Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, като до него седеше шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

Щабът работи на пълни обороти, изтъкна той. Бойко Борисов съзирал поредния умисъл в коментарите за оттеглянето от брифингите на генерал Венцислав Мутафчийски. Щабът никога не е бил разформирован, категоричен бе премиерът. Щабът работи - "всяка сутрин в 7.00 часа се среща първо с мен", обясни Борисов. Всяко нещо се обсъждало с него до пълен консенсус.

От две седмици щабът умолявал премиера медиите да спрат да се гаврят с него.

Още един лекар не се пребори с коронавируса у нас

Още един лекар не се пребори с коронавируса у нас

1611 са общо заразените у нас

Хората се преумориха, отчете Борисов. Освоне това и опозицията го критикувала, че щабът е вреден. Днес правителството и щабът се събира на съвещание, стана ясно от коментара на министър-председателя.

Най-добрият му приятел му писал "убихте генерала". Като чел коментарите за Мутафчийски му се обадил да го пита жив и здрав ли е. А иначе били приятели от години. Само на него позволявал да му прави прегледи.

Двамата обсъждали как да се разхлабят мерките. Угодия явно няма, недоволен е Бойко Борисов. Голяма радост била в щаба като разбрали, че вече няма да дават брифинги. Само генерал Мутафчийски останал при него в кабинета, другите избягали, не искали да пият даже и кафе да не би Борисов да размисли.

Короната е някъде във въздуха, предупреди още премиерът. Трябва да се пазим, за да започнем да живеем по-нормално, според него.

А иначе с вируса ще трябва да свикнем да живеем, по думите му.

Каква карантина карате в София, попита Бойко Борисов, отчитайки, че у нас са най-леките мерки, а във Франция чакат да получат съобщение кога да излязат и извънредното положение е удължено до 23 юли.

Извинявам се, съжалявам, но всяко мое изказване започва с умоляваме хората да спазват мерките и препоръките, заяви Борисов и отново се обърна към гражданите с молба да се спазва социалната дистанция. Премиерът повтори, че трябва да се пазим сами: "Нека продължим да се пазим, за да можем да отпуснем и все по-нормален да става животът." Няма нито една индикация, че всичко това ще свърши скоро. Умуваме как, свиквайки, да живеем с този вирус, с нашите мерки плюс самите хора да се пазят, да се отварят все повече сектори, за да имаме нормален живот в условията на пандемия, добави Борисов.

Реорганизацията на индустрията си е моя заслуга, похвали се още той. Най-добрите специалисти назначил Борисов. Назначил и опозиционен съвет.

Успехът щял да е за всички, провалът щял да е само негов, заяви в заключение Борисов.