Определени заплахи към премиера Бойко Борисов са отправяни още от 2001 година още в качеството му на главен секретар. Министър-председателят обаче не желае да се говори по тези теми. С приемането на закона за НСО вече има регламент, с който специална комисия може да обсъди постъпилата информация и да вземе съответното решение, с което да гарантира сигурността на всеки един застрашен политик или друг човек.

Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС.

"Битката срещу корупцията е нещо, за което трябва да се бориш дълги години”, каза Цветанов и призна, че в годините на прехода се е създал дефицит на доверие от обществото към институциите.

Според него, премиерът е показал ясна политическа воля. Той припомни, че преди седмица в парламента беше приет Законът за обществените поръчки. Вече сме в процедура за избор на КЗК, а това ще бъде една допълнителна гаранция за противодействие на всички твърдения, внушения и политически изказвания, които бяха направени в последните няколко месеца, подчерта той.

 “Не смятам, че трябва да се фиксираме върху определена личност. Трябва да имаме комплексен подход и трябва да бъдат проверени всички сигнали и там, където е възможно, да се противодейства много силно и да се види респектът на държавата. Всеки, който е нарушил и прекрачил закона влиза в този комплексен подход, така отговори Цветанов на въпрос дали целта на премиерските действия е Делян Пеевски.

Така той коментира новината за получени от Борисов заплахи. Самият той не отрече, но отказа да коментира и заяви само, че вероятно е реакция на ударите срещу контрабандата. 

Цветанов коментира и президентските избори.

Президентската двойка, която ще издигне партия ГЕРБ, ще бъде печелившата, убеден е той.

Имаме най-добре структурирана партия, ще издигнем кандидати, които ще получат по-широката обществена подкрепа, защото те са се доказали в политическия живот на страната и са изключително приемливи за много политици и политически партии и граждани на България.” Цветанов каза още, че ГЕРБ ще има своя кандидатура и ще разчита на едно обновление, “защото смятам, че можем да покажем и по-добра кандидатпрезидентска двойка”. Това ще е двойка, която ще е от един отбор и ще бъде част от отбора на ГЕРБ, ще бъде част от отбора на България, поясни той.