За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора на дома си.

Нямаме алтернатива отново, е заключението на Борисов, който отново се заяде с опозиционните партии, които са спечелили 5 или 9%, но имат претенцията да говорят от името на народа.

И без Борисов ще съмне, въздъхна премиерът.

Весело му е на Любен Дилов пред централата на ГЕРБ

Весело му е на Любен Дилов пред централата на ГЕРБ

Да помислим колко ще ни струват още едни избори

Борисов се обърна с призив към опонентите си да се порадват ден-два, но да вземат да помислят след това кое е стабилно и кое не. Страната ни по думите му се нуждае от стабилност, особено сега, за да излезе от пандемията до октомври месец. "Предлагам мир".

Иначе по думите си той се радва на шарения парламент, защото няма да е сам, а ще трябва да се сформира коалиция и тогава няма да управлява сам и сам да носи отговорност. Но пък ще гледа сеир в парламента, защото, обърна се той към останалите партии: "Нямате експертиза, нямате хора, трябва да се учите."

"Мили мои опоненти, какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?!

Чувам изказвания: "Важното е, че няма Борисов" - и без петел ще съмне! Но имате ли по-опитен от мен?! Някой, който да се е справил с 3 кризи - финансово-икономическа, миграционна криза или пандемията сега? Няма да се справите, нямате експертиза, трябва да се учите - ние имаме огромен потенциал! Аз ви предлагам мир - аз ви предлагам експертите, да направим за България до декември максималните усилия да тръгнем нагоре, тогава вече всичко е ясно"

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети
Обновена

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети

7 партии влизат в парламента, никоя не може да достигне мнозинство

На няколко пъти в обръщението си Борисов призова да се радват останалите политически лидери сега ден - два, а след това да мислят мъдро и отговорно. "Един човек да е гласувал за теб, е победа."

"Мой мили опоненти, познавам ви всичките, зарадвайте се - вече сте в парламента, нали това искахте... още лятото, при протестите", заяви Борисов.

Той напомни обаче, че и правителството ще трябва да се прави и да се полагат максимални усилия. Борисов намекна за експертно правителство, но припомни и какво се е случило с кабинета Орешарски.

Въпреки това той заяви, че е готов да предостави експерти.

Премиерът оправи и заплаха. Той отбеляза, че винаги е можело да има по 20-30 млади, красиви и буйни симпатизанти на ГЕРБ, които преследват опонентите му като чакали, където и да са. "Но какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?!"

Парламент от 7 партии ни донесе Тройната коалиция

Парламент от 7 партии ни донесе Тройната коалиция

Ще се повтори ли ситуацията от 2005 г.?