Големият победител от днешните парламентарни избори са хората, които излязоха да гласуват въпреки студа, лошото време и пандемията. Наистина те са големите герои и заслужават адмирации. Това заяви кандидадът от гражданската квота в листите на ГЕРБ Любен Дилов пред журналисти след края на изборния ден. Стана ясно, че и ГЕРБ няма да направят брифинг да коментират екзитпола от изборите, а ще изчакат по-окончателни резултати от ЦИК. От БСП също се въздържаха от коментар.

Любен Дилов не пожела да каже дали ГЕРБ печелят или губят изборите. В момента е една много весела ситуация, в която всички празнуват, говорят, правят проекти за кабинети, но това, за което всички трябва да си дадем сметка е, че тези избори струват 150 млн. лв., изтъкна Дилов.

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети
Обновена

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети

7 партии влизат в парламента, никоя не може да достигне мнозинство

По думите му, ако има нови избори, поради невъзможност на бъдещите депутати да съставят кабинет, тогава следващите избори ще струват минимум 100 млн. лв. През настоящата година има и президентски избори, които ще струват още 100 млн. и "важно е като поизтрезнеем малко да помислим дали можем да похарчим 350 млн. лв. рамките на година с коронавирус", изчисли Любен Дилов.

В момента резултатът е щастлив, защото толкова много политически формации присъстват е парламента, отчете Любен Дилов.

Той призова медиите да изпият по един чай, да се успокоят и да зададат всички въпроси към премиера Бойко Борисов. В заключение Дилов добави, че единствено в затворите "Има такъв народ" бият ГЕРБ, но пък актьорът получил оттам три преференции, за което благодари.

Акция на отец Дионисий и съратници пред прозорците на ГЕРБ

Акция на отец Дионисий и съратници пред прозорците на ГЕРБ

Протестиращите заявиха, че това не са техните избори