България още не е изпратила в Брюксел Плана за възстановяване, а и преговорите с Република Северна Македония, на отлично ниво след подписването на Договора за добросъседство, сега вече са напълно провалени.

Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред генералния секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез в словенската столица Любляна, където се провежда срещата на лидерите на ЕНП за Западните Балкани.

ГЕРБ ще работи мобилизирано за спечелването на изборите, а според социологическите проучвания тя е първа политическа сила в момента в България, уверява експремиерът Бойко Борисов.

Пред Лопез той е разкритикувал работата на служебния кабинет на Румен Радев, провалил ваксинационния процес, въпреки че ЕК е осигурила, "след личната намеса на Борисов", повече на брой ваксини, които сега служебният кабинет препродава и дарява.

Лидерът на ГЕРБ се е оплакал и от начина на гласуване на българския народ и липсата на отговорност у останалите политически партии, тъй като са изхарчени половин милиард лева само са избори, без да се формира кабинет, а по думите му, страната вече е в свръх дефицит. "Вследствие на корупцията на служебното правителство на президента Румен Радев, чуждестранните инвестиции в България са отбелязали рекорден спад от 63,7%", е подчертал Борисов.

Целта на ГЕРБ е да е в управлението

Целта на ГЕРБ е да е в управлението

Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен

Председателят на ГЕРБ се е оплакал още, че българските власти са претърпели пълен провал с миграционната политика, бежанските центрове в страната са пълни, а нелегалната миграция е навсякъде. Освен това над 10 дни товарен кораб с опасни торове стои заседнал в Черно море, без каквато и да е адекватна реакция на българските власти.

"За България е от изключителна важност ГЕРБ да спечели парламентарните избори и да състави стабилно правителство, което може да гарантира сигурността и стабилността на страната", е заявил Антонио Лопез, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Той е уверен, че на последните два избора хората са видели, че популизмът не може да бъде решение на техните проблеми. Лопез също критикува българските власти, че все още не са представили План за възстановяване и през това време се харчат парите на хората, вместо европейски средства.

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че лидерът им се е срещнал и с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск, на когото също е казал, че България е в състояние на хаос и свободно падане. Борисов е заявил пред Туск, че перспективата пред България за присъединяване към Еврозоната е силно застрашена, защото служебното правителство на Радев е увеличило рязко дълга на страната ни, а в същото време е налице отлив на чуждестранни инвестиции, висока инфлация, забавяне на растежа и опасност от европейска процедура за свръхдефицит.

Захариева за ГЕРБ: Нашият политически лидер е ясен и няма да си подава оставката

Захариева за ГЕРБ: Нашият политически лидер е ясен и няма да си подава оставката

Идва тежка зима, българите виждат това в магазина, какво ще се случи с мерките, хората очакват действия

По думите на Борисов антиваксърската реторика на Радев и на здравния му министър Кацаров са разубедили голяма част от българите да се ваксинират и сега България плаща за това със загуба на стотици човешки животи всеки ден. "178 човека са умрели само днес. Така беше и предишните дни. За съжаление така ще бъде и през следващите. България е първа по смъртност в Европейския съюз, а в същото време даряваме и продаваме ваксини на държави от Африка, както и на Норвегия. Още по-лошо - бракуваме и изхвърляме ваксини, защото са с изтекъл срок на годност. А тези ваксини ни бяха дадени приоритетно от Европейската комисия, благодарение на подкрепата на ЕНП към правителството на ГЕРБ", категоричен бе Борисов.

Двамата с Доналд Туск са се обединили около необходимостта от спешно стабилизиране на ситуацията в България, защото страната ни беше основен фактор на сигурност на Балканите по време на управлението на ГЕРБ и двигател на интеграцията на Западните Балкани към ЕС. По думите на Туск популизмът и фалшивите новини, използвани основно от социалистическите и националистическите партии в Европа, са сред основните фактори за дестабилизирането на редица държави на континента. В този смисъл ЕНП разчита на ГЕРБ да донесе стабилност и предвидимост на Балканите, като спечели убедително предсрочните парламентарни избори на 14 ноември и бъде в основата на бъдещо дясно-центристко редовно правителство.

Бойко Борисов: Изборите са предрешени

Бойко Борисов: Изборите са предрешени

Радев превърна България в царство на хаоса, а парламентът бил слуга на президента