Нямам против да сме в опозиция, това е демокрацията, но в предишния кратък живот на НС много станаха претендентите да са в опозиция, никой не иска да управлява. Това заяви Екатерина Захариева, ГЕРБ, пред БНТ. Очевидно можеха да направят правителство, но явно егото беше много силно, смята тя.

Захариева добави, че два пъти е даден шанс на партиите на протеста да направят кабинет, а не лозунгите им да са само за площада. Те показаха, че са немощни и не могат да го направят, първата седмица разпри, кой с кого е говорил, кой какво е предлагал, беше срамно, коментира тя.

Толкова ниско падение досега не съм виждала в НС, много се надявам всички да започнем да излъчваме и да правим това, което сме обещали в предизборните си програми. Парламентът, ако продължава така, ще стигне до дъното и рейтингът му ще падне още повече, категорична е Захариева. Обиди и нападки, без съществена работа, определи тя.

Единствено изменението на бюджета, нищо друго съществено, но то не е на Радев вдигането на пенсиите, а на НС, поясни Захариева.

Томислав Дончев: Служебният кабинет е една сговорна пиар дружина

Томислав Дончев: Служебният кабинет е една сговорна пиар дружина

С Кирил Петков се познават от години…

Без коалиция няма как да се управлява, категорична е бившият министър от ГЕРБ. Идва тежка зима... българите виждат това в магазина... какво ще се случи с мерките, хората очакват действия, а не политически обиди.

Омразата е силно чувство, но не е градивно, коментира Екатерина Захариева. ИТН се обявиха за опозиция с председател на НС, това не е опозиция, смята още тя.

Никакви условия не мога да се поставят на ГЕРБ, някакви намеци се носят из публичното пространство, няма как да се случи смяна на лидера, нашият политически лидер е ясен и той няма намерение да си подава оставката, да си гледат собствените лидери и собственото ръководство, ГЕРБ има ясна програма и ясен лидер и не може някой да поставя условия.

Имаме кандидат за президент, не съм човекът, който ще го обяви, категорична е още тя.

Радан Кънев вярва, че ДБ и "Продължаваме промяната" могат да бъдат първи

Радан Кънев вярва, че ДБ и "Продължаваме промяната" могат да бъдат първи

Не е възможна коалиция ГЕРБ/ДБ/ПП

Президентът Румен Радев се чувства спокоен, вероятно иска да си осигури служебна победа, хората не очакват от президента да си прави партия, той трябва да е президент на всички граждани, добави Екатерина Захариева

Новия проект на Кирил Петков и Асен Василев: Не обръщам внимание, не се страхуваме от конкуренция, имало е опити за отцепване очевидно на част от структурите, БСП и ДБ са притеснени.

За Асен Василев Захариева каза, че го познава от кабинета на Росен Плевнелиев, от него тя е с със "смесени чувства", но не го е виждала от много години.

За следващо НС тя пожела повече мъдрост и без лични нападки и обиди, това възпрепятства възможността за коалиция. Надявам се да се борим с идеи и програми, анализира Екатерина Захариева.

Фон дер Лайен обещава ЕС да се заеме с пандемията на неваксинираните

Фон дер Лайен обещава ЕС да се заеме с пандемията на неваксинираните

Темповете на ваксинация трябва да се ускорят навсякъде в ЕС и по света

Мен ме е срам от това, което се случва с ваксинацията и Урсула фон дер Лайен обърна внимание, коментира темата с пандемията тя.

Захариева даде пример с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, който "уволнява прекрасни български лекари".

Покъртително е това, което се случва, няма български гражданин, който да се е обърнал за помощ към бившия директор на Пирогов Асен Балтов и да не му се окаже помощ... намеса и в Александровска болница.

Отговорността не е само на здравния министър, има премиер, има президент, който ги е назначил. България не стои добре.

България в ЕС, изглежда изолирана, единствената държава сме в ЕС, която може да си избере с какво да се ваксинира. Малкото ваксинирани хора в България, това е отговорност на служебното правителство, категорична е Захариева.

Covid ваксинациите в ЕС разкриват стряскащи различия между Изтока и Запада, водеща е България

Covid ваксинациите в ЕС разкриват стряскащи различия между Изтока и Запада, водеща е България

Западноевропейците достигат до 90% ваксинация, а българите не спазват мерки, не носят маски и не се ваксинират