По 19 млн. лева на ден струва това шоу в парламента. Хубаво, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов в профила си във "Фейсбсук" за политическата обстановка в страната.

"Сега наново ще похарчим 100 млн. и след едни два месеца още толкова за президентските избори, когато Европа и светът се чудят как социално слабите да бъдат компенсирани, ние стотици милиони харчим за шоу", настоя той.

По думите му за разлика от другите, само можело да му е мъчно и да е разтревожен от това, което наблюдавал.

Манолова: Надлежните органи ще установят истината за управлението на Борисов
Обновена

Манолова: Надлежните органи ще установят истината за управлението на Борисов

Има прелюбопитни факти

"Парламентът беше закрит, аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента и разбра какво е направил. Ако не е разбрал, още по-лошо", каза премиерът в оставка.

Той за пореден път подчерта, че за тези избори са били похарчени 150 млн. лева - за машини за гласуване, за ваксини на членовете на избирателните комисии. "И за осем работни дни, като разделим, излиза, че работата на тези хора струва 18,750 млн. лева", пресметна Борисов.

Той благодари на парламента за промените в Изборния кодекс, като заяви :"Ще се постараем отново да сме първи", както и за ратификацията на споразумението с Румъния за Air Policing.

Премиерът участва онлайн във втория ден от срещата на ЕС в Порто, докато повечето други държавни и правителствени ръководители на страните членки присъстват там физически.

Борисов вижда сговор за ЦИК - за председател ще джуркаме топчета

Борисов вижда сговор за ЦИК - за председател ще джуркаме топчета

"Нас не ни интересува пандемията, бе. Какви усилия бяха, за да се стигне да дойде тук"

Той заяви след края на срещата, че България щяла да бъде една от първите държави в Европейския съюз, включена в програмата Дигитален зелен сертификат, още при стартирането ѝ на 1 юни. Борисов увери, че с успешното въвеждане на дигиталния сертификат се изпълнявал още един ангажимент, поет към туристическия бранш. "Целта на този сертификат не е да затрудни или да има неравенства", посочи премиерът в оставка.