Премиерът в оставка Бойко Борисов искал да чуе интервюта с номинацията на "Има такъв народ" за министър-председател Антоанета Стефанова по много теми как би действала, но явно няма интерес.

"Всеки ден чакам да ни освободят, всеки ден, не знам още какво искат да си направят. Това е най-краткият парламент с най-големите законодателни промени", отбеляза Борисов, след като пристигна заедно със здравния министър в оставка Костадин Ангелов по повод пристигането на още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

Доц. Киселова: Предсрочни избори не предизвикват конституционна криза

Доц. Киселова: Предсрочни избори не предизвикват конституционна криза

Видеонаблюдението е необходимо там, където се брои хартия

Вече са събудени всички, станали са. Сутринта Борисов слушал една доцентка, която така се оплела с вота в чужбина. Той лично не знае, за да възложи на хората в ГЕРБ колко мандата има в чужбина. Колко депутатите ще влязат от район "Чужбина", недоумява Борисов.

Слави Трифонов се зае да разобличава лъжите на ГЕРБ с дати и факти

Слави Трифонов се зае да разобличава лъжите на ГЕРБ с дати и факти

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата

Той чул още как навсякъде щяло да има машини, но нямало да има гласуване на хартия, а видеонаблюдение при броенето на бюлетините. Как да се подготвяме за това състезание, а съдията да каже при възможност.

Или те в желанието са да мъстят, се сговорят, каза премиерът в оставка. За ЦИК, ако не се сговорят петте партии, да има служебно правителство. Като при тотото - ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК, изтъкна премиерът.

Слави Трифонов: ГЕРБ ги боли, защото вече я няма тяхната ЦИК

Слави Трифонов: ГЕРБ ги боли, защото вече я няма тяхната ЦИК

Болката била голяма - затова днес от партията дали две пресконференции

Борисов очаква председател на ЦИК да стане депутатът Трифонов. "Те са се сговорили кои са", смята той. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, но другите се опитват да си направят каквото искат да си направят. Ние се готвим при всякакви правила, но съдията колкото и да ти пречи, ще играеш добре и ще победиш, категоричен бе премиерът.

Аз съм за диалог, разбирателство, демокрацията е това, но всичко е в техни ръце, подчерта премиерът в оставка. Утре може да се сговорят и да направят правителство за 15 дни, законодателство, да закрият специализираните съдилища. След 15 дни подават оставка и отиваме на предсрочни избори. Пак ще се завърти рулетката, пак ще го дадат на мен, ще го върна, ще забавим изборите и ще свърши всичко. Защо е толкова нахалство да си приемат законите, а да не съставят правителство. Това е безотговорност, посочи Борисов.

Проф. Габровски: Около 1000 души на ден се ваксинират

Проф. Габровски: Около 1000 души на ден се ваксинират

РНК ваксините са доста по-предпочитани

Във връзка с ваксините, Борисов благодари на ЕК, на големите държави-членки, които заради проблема с оксфордската ваксина имало проблем с целия ЕС и България. Ако ваксинирате по 20 000 на ден, не малко са, трябва по 30 000 да ваксиниране, настоя Борисов и допълни, че на макс трябва да се мобилизира системата.

Нямаме проблеми с дозите, а през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше в големите градове, обясни Борисов. Тази нощ институтът "Робърт Кох", сега ние сме при ниско рисковите държави, похвали се Борисов в отговор на критиците на правителството в оставка за управляване на пандемията.

Ние сега сме заедно с Австрия, така че можем с чест да кажем, че сме приключили и третата вълна с намаляването на заболелите и в същото време, когато институтът Робърт Кох ни вади от рисковата група може да оставим фактите и коментаторите да говорят каквото искат, категоричен бе Борисов.

Запитан дали на 5 май ГЕРБ ще имат представители при президента за определяне новия състав на ЦИК, Борисов не отговори на въпроса, а заяви: "Нас не ни интересува пандемията, бе. Какви усилия бяха, за да се стигне да дойде тук. Не мога да схвана тази къса памет, недоумява Борисов.

"Държавата е спокойна, аз съм много спокоен", увери премиерът в оставка и запита какво щяло да стане с България, ако имало много заболели като в Белгия, Дания, Австрия и Гърция. "Много ни ядоха ушите а моят приятел Мутафчйски започваше брифингите с това какво е казал институтът "Робърт Кох", подчерта Бойко Борисов.

Нашите славни граничари постигнаха нулева нелегална миграция, горд Борисов

Нашите славни граничари постигнаха нулева нелегална миграция, горд Борисов

Натискът е страховит, нападат отвсякъде

Припомняме, след промените в Изборния кодекс, гласувани от 45-ото народно събрание Държавният глава Румен Радев обяви, че на 5 май ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Назначаване на нова Централната избирателна комисия трябва да се проведе в спешен порядък, тъй като в същия ден - 5 май, БСП ще получи, но и веднага ще върне мандата за съставяне на правителство, което означава, че процедурата в рамките на 45-то Народно събрание ще бъде изчерпана. Преди това мандата върнаха от ГЕРБ и от "Има такъв народ".

ОССЕ упрекна управляващите в използване на държавни ресурси за кампанията си. По думите на премиера в оставка Бойко Борисов над 100 млн. са вложените пари за избори.