Шпиц командите на ГЕРБ се опитали да блокират заседанието на комисията за ревизията. Това стана ясно от коментара пред БиТиВи на председателя на ПГ "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. Ние постигнахме целта си, подчерта още тя. Станало ясно, че се натискат бизнеси, рекетират се хора, премиерите помагат на определи бизнеси. Публичното показване на това е един от успехите на комисията, според Мая Манолова.

Атанас Славов: Дори КС да оспори Изборния кодекс, това няма да се отрази на изборите

Атанас Славов: Дори КС да оспори Изборния кодекс, това няма да се отрази на изборите

Шансът да има решение на КС до изборите не е висок

Каква е истината ще установят надлежните органи, убедена е тя. Местни феодали депутати натискали бизнеса по места, по думите й. Превърнахме се във високоговорител на това, което хората знаят, подчерта Манолова. Има прелюбопитни факти, допълни тя. Започнаха да се осветяват мръсните тайни на властта, отчете Манолова. Това е една голяма победа, смята тя. Страхът си тръгва, изтъкна лидерът на Изправи се.бг.

Комисията "Манолова" праща документи в европрокуратурата и институции

Комисията "Манолова" праща документи в европрокуратурата и институции

Трябва да се направи проверка на твърденията

Голяма част от твърденията са проверяеми - кухите обороти, осигурени през покупко-продажби между изслушваните лица и техните фирми, зависимостите от местни депутати, схемите с внос и износ на храна, включително за фурмите, пристигнали от Арабските емирства. Те уж бяха дарение, както твърдеше министър тогава, а се оказаха добра търговска сделка с голяма печалба, по думите на бизнесмена снощи, заяви още тя.

Манолова заяви, че по време на заседанието на комисията е получавала сигнали от хора за схеми на властта, свързани с ловни стопанства, горски пътища, концесии и опорочени обществени поръчки.

Тя посочи, че следващото заседание на Комисията по ревизията е в понеделник, на 10 май, от 13:00 ч. Ще изслушваме регионалния министър Петя Аврамова заедно с шефа на "Автомагистрали" и шефа на АПИ за милиардите публични пари, които влизаха в държавното дружество и за начина, по който бяха харчени, добави Манолова.