ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ГЕРБ-СДС. Съветвам ги най-приятелски. Нека да дойдат утре и да отхвърлим ветото на президента и да приемем още две точки. Това заяви от Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС и Нова телевизия.

Той подчерта, че утре с ПП-ДБ и ДПС има прекрасна възможност да бъде отхвърлено ветото на Румен Радев.

"Кой е искал от Нинова да става "златен пръст"?", изрази недоумение Борисов.

Той заяви, че може на следващото заседание на парламента във вторник ГЕРБ да решат да не дойдат и тогава на ПП-ДБ ще им се налага да отхвърлят ветото заедно с депутатите от "Възраждане" и БСП.

По повод решението на държавния глава да сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и транзита на природен газ през България, лидерът на ГЕРБ изтъкна, че с построяването на газопровода "Балкански поток" от неговото правителство България е получила възможността да печели огромни пари.

ПП няма да отиде на заседанието на НС утре

ПП няма да отиде на заседанието на НС утре

Темата за "Лукойл" се ползва за предизборна димка

"Ако ми кажете друго предприятие - 100% държавна собственост, което носи на българския народ три милиарда лева чист приход - всеки, който го е построил, може да се похвали с него", подчерта Борисов и допълни, че приветства действията на правителството.

По негови думи "Балкански поток" е инструмент на българския народ не само да печели, а да влияе върху геополитическите събития на Балканите.

Борисов посочи, че за Плана за възстановяване и устойчивост е важно да бъде отхвърлено ветото на президента.

Той припомни и че преди дни се е разбрал с премиера Николай Денков, с Кирил Петков, с Атанас Атанасов, че трябва да се направи поправка в Закона за митниците, за да събират таксите, и да да бъде дадена възможност хранилищата, които сега са монопол на "Лукойл", да се ползват от другите продавачи на горива в България.

Заседанието на НС в петък под въпрос, БСП също бойкотират

Заседанието на НС в петък под въпрос, БСП също бойкотират

Властови субекти са опитали да убедят депутати от БСП да присъстват, обяви Корнелия Нинова

"Към момента действа дерогация, а отвън бензинът струва 3,3 лева. Защо при евтиния уралски нефт, продължават от нашите джобове да изтичат толкова пари към тази компания?", запита лидерът на ГЕРБ.

Той увери, че се отнася с голямо уважение към работещите в рафинерията "Нефтохим", собственост на "Лукойл". Предприятието обаче трябвало да си плати данъците и свърхпечалбата да влезе в хазната.

Припомняме, за утре е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката. То бе свикано по волята на ГЕРБ и ДПС, а от втората по численост сила в парламента - ПП/ДБ, бяха категорични, че няма да присъстват .