Ден преди вота в неделя не е редно да има заседание на Народното събрание, дори и извънредно. ПП няма да присъстват на утрешното заседание и от партията са очаквали и другите партии да се съобразят с това им намерение. Намерението да не се явят в пленарна зала потвърдиха в студиото на Нова телевизия Кирил Петков и в студиото на БНТ Радослав Рибарски.

Темата е димка, с която отклоняват вниманието на хората, за да не говорим за местното управление в продължение на години, обясни Кирил Петков. Това, включително е черен ПР, за което ползват депутата Делян Добрев. Кирил Петков пита - след като преди година Добрев е говорел за 1 левче на литър гориво, сега говори за 73 стотинки, значи къде изчезнаха тези 27 стотинки?

Темата за енергетиката трябва да се обсъди след изборите, е позицията на ПП. От партията са готови темата да се обсъди още в първия ден, но след вота.

Възраждане призовават за бойкот на извънредното заседание на НС

Възраждане призовават за бойкот на извънредното заседание на НС

Партията на Костадин Костадинов няма да влезе в пленарната зала

В студиото на БНТ Радослав Рибарски обясни и заявеното вчера намерение за изграждане на два нови блока в АЕЦ Козлодуй.

Технологията за новите блокове на АЕЦ Козлодуй е достатъчно комерсиализирана. Това обясни пред БНТ Радослав Рибарски от ПП. Такава технология се използва в САЩ и Полша, както и в Китай. Тя отговаря на критериите за ядрена сигурност. Депутатът не каза колко ще струва изграждането на 7 и 8 блок на атомната централа, като отделените 500 милиона лева са достатъчни за стартиране на процедурата. Български компании ще участват в изграждането, но централи се изграждат от консорциуми, стана ясно от обяснението му. Дружеството ще е под шапката на БЕХ.

Площадката е лицензирана, каза Рибарски. Тези мощности ще балансират системата и могат да заместят въглищните мощности, според Рибарски. Животът на въглищните централи ще зависи от пазарния принцип, а ядрената енергия се смята за ниско емисионна, подчерта депутатът.

Радев срещу сглобката: АЕЦ-ът ще се прави като магистралите - на тъмно

Радев срещу сглобката: АЕЦ-ът ще се прави като магистралите - на тъмно

Време е да се задават правилните въпроси към когото трябва - към сегашния кабинет