Само в България продължаваме на стадиона да не носим маски. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на живо във "Фейсбук" страницата си за отварянето на футболните стадиони за феновете.

"Да гледат Неймар, да гледат Мбапе, излизат на смяна и веднага си слагат маската. Серхио Рамос стои с маска. По-велики ли сте от тях? Дайте личен пример, няма да ви се развали репутацията. Щом Меси и Роналдо са с маска, имитирайте тях", призова Борисов.

Премиерът се обърна към легендарния нападател на Левски и настоящ спортен директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо, както и към цялата футболна общественост: "На Гонзо какво му пречи да си сложи маската и да даде личен пример"?

От своя страна спортният министър Красен Кралев увери, че вчерашните футболни срещи били минали безупречно, нямало нарушения на противоепидемичните мерки.

Всички спазваха отстоянието от 1,5 метра. Разрешихме до 30% от капацитета на стадионите да бъде използван при не повече от 1 000 души в сектор, което дава достатъчно пространство да се спазват всички противоепидемични мерки. Кралев призова българите да си слагат маски, за да може лека-полека да се завърнем към нормалността.

С колегите от Министерство на здравеопазването постоянно обсъждаме всички възможности да се увеличи броят на публиката, да се допуснат фенове и на състезанията на закрито. Разбрали сме се, ако тенденцията за спад на заболеваемостта продължи и в следващите 2 седмици, да бъдат допуснати и на състезанията на закрито, посочи Кралев.