Борисов, ти си провал. И проблемът не е това, че ти си провал за себе си и за своята партия. Проблемът е, че си провал за България. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов във видео в профила си във Фейсбук по повод действията на управляващите по отношение на кризата с коронавируса през изминалите осем месеца.

Според него в момента управляващите действат без план и "като част от пиар замазване, импровизации и имитации, вечният буфосинхронизъм на Борисов".

По негови думи действията на властта в момента за ограничаване на заразата са закъснели. "Смисълът на затварянето на страната през пролетта беше да подготвим системите и сега да имаме план. А не днес Борисов да обявява, че създавали COVID отделения, не днес той да обявява, че причисляваме личните лекари към хората на първа линия, не миналата седмица той да обявява, че започваме да даваме пари на лекари и медицински сестри. Всичко това трябваше да се е случило преди осем месеца", категоричен бе Иванов.

Борисов изправя цялата мощ на здравната система срещу COVID-19

Борисов изправя цялата мощ на здравната система срещу COVID-19

Пари има, работете с пълна мощност, заръча премиерът

Според него изминалите осем месеца за подготовка за кризата са пропилени така, както в последните 10 години управлението на Борисов е пропиляло възможността за истински реформи, които биха дали на страната ни икономическа устойчивост, здрави институции и капацитет за планиране в администрацията.

Сега обаче вместо капацитет за планиране по негови думи сме имали "калинки", които пишат Плана за възстановяване и устойчивост.

Това е същото пропиляване, същото опропастяване на шансове за страната, което сме виждали в миналите 10 години и сега същите хора планират да го направят за следващите 10 години, отбеляза Иванов. Той бе категоричен, че няма да се откаже да настоява този план да бъде добре изработен.

Съпредседателят на ДБ призова хората да използват маски и да бъдат отговорни, защото липсата на отговорно управление трябвало да се компенсира със собствена отговорност.

Ковид зони в поликлиниките и големите болници откриват още легла

Ковид зони в поликлиниките и големите болници откриват още легла

Всеки трети тестван е положителен