Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на "Локомотив" и "Ботев" в Пловдив, за чиито ремонт, изграждане и обновяване Министерският съвет тази седмица отпусна 37 млн. лв. по бюджета на общината.

"Това, което сте ми искали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го подсигурили. Средствата трябва да са дошли вече в кметството. Общинските съветници и кметът да задействат процедурите максимално бързо", заяви премиерът Борисов по време на огледа на стадиона на "Локомотив" - Пловдив.

Премиерът посети и стадиона на "Ботев" - Пловдив. За неговия ремонт правителството също е осигурило средства - 25 милиона лева.

В над 400 училища у нас няма физкултурни салони

В над 400 училища у нас няма физкултурни салони

Това поясни министърът на спорта Красен Кралев

По-късно премиерът Бойко Борисов посети СУ "Найден Геров" - Пловдив, едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града.

Държавни пари са осигурени още за ОУ "Екзарх Антим I" и ОУ "Душо Хаджидеков" в район "Централен" , СУ"Софроний Врачански" и СУ "Св. Седмочисленици" в "Тракия".

След това премиерът инспектира ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград, в което ще бъде изграден физкултурен салон със средства, отпуснати от правителството.

"Децата са ни най-скъпи, спортът е от изключително значение за тяхното развитие и дисциплина и затова правителство реши да отпусне средства на общо 50 училища в цялата страна, за да си изградят физкултурни салони", отбеляза Борисов в Асеновград.

Борисов се отказа от нов правителствен самолет, парите отиват за спорт

Борисов се отказа от нов правителствен самолет, парите отиват за спорт

Парите отиват за физкултурни салони и стадиони

В града той се запозна и с напредъка по изграждането на кръгово кръстовище на път II-86 Пловдив - Асеновград. Стойността на проекта е 2,3 млн. лв., а строителните дейности са изпълнени на близо 85%.

По повод отбелязването на 150 години от създаването на Българската екзархия министър-председателят Бойко Борисов посети и Бачковския манастир. Там премиерът бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

"Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него", заяви министър-председателят пред духовниците.

За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.