Работим по закон, който да включва само мерки. Това заяви премиерът Бойко Борисов на излизане от Народното събрание пред журналисти.

Премиерът поясни, че с този закон се цели заповедите, които сега са издадени от здравния министър Кирил Ананиев да станат легитимни, без да има извънредно положение.

Той подчерта за пореден път, че и сега мерките са най-меките. Другите държави вървели две-три седмици след нас. "И накрая всички са около 12, около 9 май. Като дойде тази дата, ще видите какво пак ще направят", допълни Борисов.

Борисов поиска извънредното положение да бъде отменено преди 13 май
Обновена

Борисов поиска извънредното положение да бъде отменено преди 13 май

Във всеки миг сме готови да облекчим това, което може

На въпрос как ще отговори на искането на президента Румен Радев за публичноста на средствата, изразходвата за борбата с COVID-19, той заяви, че непрозрачност е имало при грипените.

"Не е казал нищо конкретно - пак е казал, че е хубаво да сме здрави и богати, а не бедни и болни. По-голяма прозрачност от тази. Единствената непрозрачност беше при "Грипен"-ите - за 1 месец взеха решенията да купят за милиарди самолети, това беше непрозрачно, подчерта Борисов. 

Припомняме, че на 25 април стана ясно, че премиерът Бойко Борисов иска извънредното положение да бъде отмененено преди 13 май. 

Румен Радев поиска офшорни фирми да не получават държавна помощ

Румен Радев поиска офшорни фирми да не получават държавна помощ

Президентът настоява и за публичен регистър на средствата за борба с коронавируса