Напъваш си хората! Така премиерът Бойко Борисов се обърна към изпълнителите на ремонтите по АМ "Тракия" край Пловдив, чийто ход той днес инспектира.

Самият премиер заяви, че е разпоредил на АПИ да започва осветлението на трите кръгови, че "докато се занимавам с кметовете...". Така и премиерът не довършва изречението, но оглежда стриктно маркировката и мантинелите.

По думите му на 15 юни ремонтът трябва да е готов, за да може движението по пътя София - Бургас да се извършва безпрепятствено в летните месеци. На рехабилитирания участък, освен нова настилка, се поставят двойни мантинели и звукова маркировка.

Премиерът инспектира и разширението на пътя Пловдив - Асеновград, с което ще се повиши значително безопасността на пътуващите.

Нанков определи през 2024 г. да пътуваме по АМ "Хемус"

Нанков определи през 2024 г. да пътуваме по АМ "Хемус"

През следващите 7 години в страната ще има 16 нови тунела

Премиерът настоява, че този участък не може да се нарече ремонт, тъй като с отпуснатите средства се изгражда изцяло нов път. Той не пропусна да се похвали, че до този момент са правени четири първи копки, а пък правителството на ГЕРБ за една година се справило с проекта.

Борисов увери, че нужните пари за довършителните работи ще се осигурят, макар и да не посочва точни цифри.
"То стана като ходенето при шивач - колкото по-хубаво става, толкова повече искат", коментира Борисов, според когото обаче исканията за още пари са като "говерене на трънски майстор - 20 - 20 хиляди". Веднага след това признава обаче, че без осветление, пътят ще бъде опасен.

На журналистически въпроси за предстощата му визита в Русия преимерът Борисов отказа да отговаря и видимо се ядоса. Той отсече, че за предстоящи неща никога не говори. "Питате ме дали за първия сняг дали ще вали, или не", отсече Борисов и поиска да му се задават адекватни въпроси за изминалата двудневна визита в Украйна.

Също така министър-председателят отказа да коментира въздържанието на Светия синод, който дори не изпрати декларация по повод 1000-годишнината на Охридската архепископия.

"Църквата е отделно от държавата. Ще се въздържа да коментирам", заяви Борисов. Според него това, което правителството е направило е достатъчно ясно.
"Ние сме достатъчно сме показали, че това е пътят. Може би има някакви съображения", обясни Борисов и посочи, че не иска да се изказва по църковен въпрос.