На 8 март 2018 г. с резолюция на министър-председателя Бойко Борисов е изпратено писмо до МРРБ по повод състоянието на пътя Мездра - София. Заедно с това писмо е препратен и сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, който е постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г.

От пресцентъра на Министерски съвет уведомяват медиите във връзка с въпроси за сигнала до ВКП, че министърът на регионалното развитие и благоустройството (тогава Николай Нанков, бел.ред.) незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.

В резултат на извършената проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата - изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.

Гражданско сдружение "Боец" иска оставката на правителството
Обновена

Гражданско сдружение "Боец" иска оставката на правителството

Причината са скандалите с апартаментите на властта и шефа на КПКОНПИ

Министър-председателят Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал, се посочва в прессъобщението, отговор на обявения по-рано през деня от сдружението "Боец" сигнал във ВКП.

Според "Боец" Борисов, като премиер на Република България не е изпълнил служебните си задължения, като в съучастие с други лица чрез виновно бездействие е съпричинил и носи отговорност за смъртта на 20 човека.

От "Боец" напомнят, че са разкрили документи и информация, че година и половиха преди катастрофа институциите са били сезирани за дефектите на пътя, ремонтиран от "Трейс", край Своге.

Припомняме, че по-рано днес от БСП съобщиха, че четвърти път внасят писмо до АПИ за проверка на пътищата. Депутатът от левицата Елена Йончева заяви, че АПИ не могат да откажат такава проверка, но само я бавят

Елена Йончева убедена, че АПИ само бави проверката на пътищата

Елена Йончева убедена, че АПИ само бави проверката на пътищата

Според нея такива проверки трябва да се правят навсякъде