Господа Петков и Василев, как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест?! Потвърден като незаконен на две съдебни инстанции.

Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил. Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори.

Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх!

Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод отправената от Петков и Василев покана за лидерски дебат преди предсрочните избори на 2 октомври.

Петков и Василев с „да не Ви е страх, г-н Борисов!“ канят на лидерски дебат

Петков и Василев с „да не Ви е страх, г-н Борисов!“ канят на лидерски дебат

На 2-ри октомври страната ни ще направи исторически избор

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев оправиха официална покана към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и още един член на партията по негов избор за публичен предизборен дебат на неутрална локация най-късно до четвъртък вечерта.

"Тези въпроси са важни за всички български граждани, а ние сме задължени да дадем отговорите", посочват от "Продължаваме промяната" (ПП) в писмото, изпратено до централата на ГЕРБ и лидера на тази партия.

В него съпредседателите на ПП казват, че на 2-ри октомври България "ще направи исторически избор - да се върне назад към провалената политика на прехода или да изгради променена България". За тях е важно лидерите, които носят отговорност, да бъдат част от този дебат.

"Ако Вие откажете участие, г-н Борисов, лидерски дебат няма да има, защото е ясно, че именно Вие определяте политиката на ГЕРБ и в този смисъл Вие носите отговорност, независимо дали ще бъдете отново министър-председател или не. Призоваваме Ви да не Ви е страх, г-н Борисов!", отбелязват Кирил Петков и Асен Василев.