Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев поканиха официално лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и още един член на ГЕРБ по негов избор на двоен дебат. Това те правят с официално писмо, изпратено до централата на ГЕРБ от днес.

На 2-ри октомври страната ни ще направи исторически избор - да се върне назад към провалената политика на прехода или да изгради променена България. Всички социологически проучвания показват, че или "Продължаваме промяната", или ГЕРБ ще има най-големи шансове да сформира правителство", пишат лидерите на Промяната.

Те смятат, че всеки български гражданин заслужава да знае какво ще получи от кабинет с мандата на всяка от двете партии и че хората заслужават да чуят това директно от лидерите на двете формации, които могат да очертаят пътя на следващото управление на България Затова и канят Борисов на публичен дебат на неутрална локация, най-късно в четвъртък вечерта. Лидерът на ГЕРБ трябва да е част от дебата, като може да си избере другия представител от партията.

"Нека поговорим как ще помогнем на хората да преминат по-леко през зимния сезон, как ще стимулираме икономическия растеж, така че България да не бъде най-бедната страна в ЕС, как може в страната ни да има добри болници и училища, как ще продължим да увеличаваме доходите на работещите и пенсионерите и как ще подкрепим младите семейства и децата. Тези въпроси са важни за всички български граждани, а ние сме задължени да дадем отговорите. Нашият народ не може да бъде лъган повече, затова лидерите, които носят отговорност, трябва да бъдат част от този дебат."

Ако Борисов откаже участие в дебата, лидерски дебат няма да има, става ясно от писмото на Кирил Петков и Асен Василев, защото е ясно, че именно Борисов определя политиката на ГЕРБ и в този смисъл носи отговорност, независимо дали ще бъде отново министър-председател или не.

"Призоваваме Ви да не Ви е страх, г-н Борисов! Очакваме отговора Ви възможно най-скоро, за да направим необходимата организация", завършват Петков и Василев.

Кирил Петков: Искаме дебат с Борисов, а той да не се крие зад хората си

Кирил Петков: Искаме дебат с Борисов, а той да не се крие зад хората си

Трябва да се направи сметка кога един лидер започва да тежи на бъдещето на цяла нация