"Популистките партии са продавачи на лозунги. След лозунга, няма следваща стъпка -то е бездна без стратегия. При толкова висок риск да призоваваш за излизане от НАТО - това е в обратната посока на интереса на България. НАТО е един щит.

70 процента от нашата търговия е с ЕС ако утре излезем от ЕС... нашата икономика изчезва, ние просто се сгромолясваме и ни няма." Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в интервю за Дарик радио.

"Седем месеца не ни стигнаха да направим всичко, което искахме, но направихме първите стъпки. В сложно време и сложна коалиция. Сега трябва да продължим и това няма да стане с излизане от ЕС и НАТО", допълни той.

"Борисов в момента е монополизирал управлението и не иска да пусне властта. Може би от личен страх, че ако изпусне властта, неговите съпартийци ще се съгласят на съдебна реформа, която да го застраши него лично. Влизаме в един патов политически риск заради личните страхове и амбиции на един политик от миналото", каза още Кирил Петков, като допълни, че трябва да се направи сметка кога един лидер започва да тежи на бъдещето на цяла нация.

Програмата на Промяната: Вместо в джоба на провалените политици, парите да отиват за пенсии и заплати

Програмата на Промяната: Вместо в джоба на провалените политици, парите да отиват за пенсии и заплати

По-високи доходи за пенсионерите и работещите, и подкрепа за децата с парите от прекратените кражби на провалените политици от прехода

Кирил Петков отново призова Бойко Борисов на дебат.

"Този път бих призовал, ако ГЕРБ ни слушат, нека Борисов покани, когото иска от своите хора, и да стане двоен дебат. ГЕРБ хвърлят лозунги, повтарят лъжи за "посредници" - ето, ние сме готови. Асен и аз ще излезем заедно срещу Борисов и който и да е друг, но Борисов задължително трябва да участва, защото този, който решава в една партия, не трябва да се крие зад хората си", заяви съпредседателят на ПП.

Според него най-вероятно пак ще има изненадани в изборния ден, както се случи на последните избори, когато социологическите агенции чертаеха друга действителност. "Големият проблем в момента е високата концентрация на популизъм от страна на "Възраждане". Хората, които гласуват за тях, трябва да си дадат сметка, че дори една или две от политиките на тази партия да се случат, техните доходи ще паднат още повече", предупреди Петков, като отбеляза, че се наблюдава сериозна координация между "Възраждане" и ГЕРБ.

"Нека не забравяме, че най-големият геополитически пробив на ГЕРБ беше построяването на "Турски поток", за който похарчихме 3 млрд. от нашите пари и нито една молекула газ не идва към България", призова Петков.

Лидерът на ПП предупреди, че има опасност от безпринципна коалиция, маскирана като експертен кабинет. "Ако някой ви каже, че започва да прави експертен кабинет, това е огромна лъжа. Няма такова нещо като експертни депутати и експертно правителство. Това е маркетингов трик, за да се прикрие тайна коалиция."

Кирил Петков поясни, че когато една политическа партия започне да функционира, трябва да бъде питана две неща - откъде се финансира и опитва ли се да вземе бързи, организирани гласове отнякъде.

"Отхвърляли сме предложения за големи дарения, защото са идвали от фирми, свързани със стария модел. Фирми, които след това ще искат поръчки. Връщаме ги и те не могат да повярват, защото 30 години никой не го е правил", разказа той.

Кирил Петков потвърди, че "Продължаваме промяната" е решена да изчисти корупцията, но за седем месеца е станало ясно, че трябва да се действа стъпка по стъпка. Следващата стъпка е работеща антикорупционна комисия.

Бойко Рашков: Ще продължим разследването на схемите на ГЕРБ с пътните строежи

Бойко Рашков: Ще продължим разследването на схемите на ГЕРБ с пътните строежи

Ако политици продължават да се занимават с криминални престъпления, трябва да има затвор за тях

"Ако имаме работеща антикорупционна комисия с разследващи функции, съчетана с европрокуратурата като система, ще имаме пътека как да борим корупцията", обясни бившият премиер, като този път формулата на Промяната ще бъде обединение на силите на младежката енергия и опита.

"На 2 октомври изборът е България да се върне във времето на задкулисието или да имаме България, която може да отключи потенциала си", каза Петков, като подчерта, че президентът няма роля в изборите.

"Не сме диалогични единствено с хора, които искат да продължават да крадат", категоричен е Кирил Петков.

ПП: Минималната пенсия може да стане 900 лева до 4 г., минималната заплата - още догодина

ПП: Минималната пенсия може да стане 900 лева до 4 г., минималната заплата - още догодина

Като спряхме кражбите, се намериха пари и за социални мерки, и за инфраструктурни проекти, казаха лидерите на "Продължаваме промяната" по време на срещите си с граждани в страната