Докато сме с Каракачанов - няма страшно.Това отговори премиерът Бойко Борисов на журналистически въпрос за мигрантския натиск по границата и за готовността на правителството да посрещне нова вълна с оглед на военната операция, която Турция започна в Сирия.

Премиерът няколко пъти заяви, че в момента няма никакъв бежански натиск и мигрантите на границата с Турция са 0. Коментарът си министър-председателят направи по време на откриването на новата отсечка от АМ "Хемус" между между Ябланица и Боаза.

Според него отношенията с Турция са добросъседски и именно това поддържа споразумението с Турция. Борисов изтъкна, че много често, когато Европа е била против Ердоган, "само аз съм отивал при него".

Най-важното е да се поддържа споразумението с Турция такова, каквото сме го подписали. И армия, и полиция да е там, да стреляме и на месо, пак ще бутнат оградата и ще минат, обясни Борисов и посочи, че са взети всички мерки, но най-важна е дипломацията. Премиерът призова да сме по-пестелива на думите си, "както казваше Царя"... Той даде за пример ситуацията на нашата граница и тази на гръцката граница, без обаче да уточнява защо според него Гърция има натиск на бежанци.

Радев и Мицотакис засилват общата отбрана и се борят с миграционния натиск

Радев и Мицотакис засилват общата отбрана и се борят с миграционния натиск

А ВВС на България и Гърция да си сътрудничат за северномакедонското небе

Военният министър Красимир Каракачанов също заяви, че по границата няма движение, спокойно е. Въпреки това правителството е в готовност и до 24 часа могат да се осигурят над 2000 души, които да пазят границата. Каракачанов призова да не се разпалва психоза с опасност от нова мигрантска вълна.