Много сериозно сме се подготвили за "жътвата" на канабиса. Това коментира Бойко Борисов, който участва в работна среща, на която бяха представени резултатите "Инициатива срещу незаконната търговия". Борисов бе удовлетворен от свития размер на контрабандата на цигари в размер на 5,8% и изтъкна, че много сериозно службите са се подготвили за жътвата на канабиса.

"Да не отиват да жънат, наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме. Сутринта имахме оперитавка по жътвата. Едните жънат жито, овес, а ние се готвим как да ги хващаме като жънат канабиса", заяви Борисов.

Все пак да знаят, по-добре да не се вкарват в затвора, положили са труд, садили са, да не отиват, а да работят на полето да прибират слънчоглед, царевица, жито, овес.

Моят съвет към тези - отговорник по жътвата - комисар Маринов, да се захващаме за работа, настоя Борисов.

Най-ниско ниво на контрабандата с цигари отчитат службите

Най-ниско ниво на контрабандата с цигари отчитат службите

Борисов отчете, че бюджетът е на 2,25 млрд. излишък

От 34% на 5% лесно се сваля, коментира Борисов. Той сравни процеса на намаляването на нивата в контрабандата като този с отслабването в човешкия организъм. В началото се сваля лесно, но после всеки грам е труден за сваляне, коментира Борисов. Премиерът изтъкна, че сутринта със службите са провели оперативка по жътвата

"Данните не се бият, а се надграждат. Най-което мога да кажа, че съм доволен те са в тенденция повече от година да вървят в тази посока. Нямаме никакво намерение да отстъпваме - точно обратното. Сега ще видите и в горивата също ще изсветлеят с новите промени. Тя съпротивата не беше случайна, нали. Тази приказка - аз съм малка, частна, бедна петролна компания - няма истина в нито една дума", коментира Борисов.

Той заяви, че очаква минимум 200 - 300 млн. лв. приходи от промените с горивата.