Съжалявам, че царят го няма в политиката. Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР.

Действително съжалявам, че той липсва в политиката - с неговата мъдрост и това, което казва, посочи министър-председателят.

Ако можехме малко да се вслушаме в думите му, включително и аз, защото на моменти реагирам не по-най-добрия и най-политическия начин, посочи още той.

По думите на премиера, ако всички си вземем поука от думите на Симеон Сакскобургготски, това би било добре.
Бойко Борисов каза още, че у нас като цяло липсва политическа класа.

Припомняме, вчерашният извънреден конгрес на НДСВ избра за нов лидер на партията бившия социален министър Христина Христова. Това стана, след като основателят и лидер на НДСВ Симеон обяви още след парламентарните избори, че се оттегля от поста.

Премиерът отново отправи критика към предишното правителство, като заяви, че са „правени безобразия". По думите му принципът в отношенията с много транспортни фирми е бил „работете, после ще ви платим".

Тези пари не са били заложени в бюджета, а те са знаели, че ще влезем в дефицит, изтъкна Борисов.

Според него това се е правило с цел „преди изборите да няма дупки и ями".

Премиерът коментира и предложения на Румяна Желева ресор в ЕК, като заяви, че „ресорът на нашия еврокомисар е по-важен от предишния". Борисов добави, че се надява, че Желева ще се справи.

Премиерът съобщи още, че ще има облекчения за младите семейства, взели кредити.

Припомняме, преди дни депутатите приеха на второ четене облекченията да отпаднат.
Последва внезапна поява на Борисов в парламента, който настоя за три корекции в данъчните закони.

След срещата му, която се състоя в кабинета на председателя Цецка Цачева, той съобщи, че ги е помолил да върнат и прегласуват текстовете за добавките и помощите, които имаха младите семейства.