Премиерът Борисов се закле, кръстейки се в децата си, че един лев от контрабанда не е влязъл в касите на ГЕРБ.

Разбра се, че е накарал и вицепремиерите Дянков и Цветанов да се закълнат в същото.

Това премиерът разказа в съботното предаване на Мартин Карбовски по Нова телевизия.

Основна тема бяха СРС записите, разпространени от „Галерия", на разговори между финанасовия министър Дянков и митническия шеф Танов.

Борисов бе много сърдит на медиите, че са обърнали такова голямо внимание на този случай, като в частност „обеща" никога повече да не ходи в Нова тв.

Премиерът се раздразни от това, че медията е отделила голямо внимание на тези записи, както и от факта, че „Патрашкова води предаване при вас".

По-късно, когато водещият смени темата с тази за бразилския президент Дилма Русеф, Борисов не пропусна да спомене, че телевизията не е изпратила екип, който да отрази посещението му в Бразилия - „вие си отразявайте Патрашкова", продължи той.

Министър-председателят потвърди, че митническият шеф Танов е получавал обаждания за назначения на определени хора, но нито един не е бил назначен.

Казах му, никой освен мен не може да ти влияе, подчерта Борисов и увери, че няма нито едно поръчково назначение.

Той изрази съмнение около достоверността на публикуваните записи, изтъквайки обаче, че тече прокурорска проверка. Според него има манипулация, като Борисов даде за пример частта, в която Дянков казва, че „Борисов е умен, за разлика от него (Цветанов)".

Премиерът е на мнение, че след „Борисов е умен" има точка и следващото изречение е „За разлика от него Цветанов...".

По повод писмото на освободения вече зам.шеф на митниците Странджев до него, Борисов заяви, че то също е манипулация, защото Странджев го е писал, когато вече е знаел, че доверието в него е загубено.

Премиерът уточни все пак, че по информацията в писмото е направил три срещи с Дянков, Цветанов и Танов, отричайки категорично за поръчково кадруване в митниците.

По темата Шенген министър-председателят обяви, че влизането ни ще е септември, което вероятно означава отказ от амбициите ни за март. Премиерът подчерта обаче, че не границите са причина за това, тъй като те били по-добри от много други членки на ЕС.

По думите му, Брюксел се опасява, че, влизайки в Шенген, ще спрем добрата работа и затова иска да ни държи още малко под натиск.

Премиерът Борисов е спокоен за мандата на правителството, пояснявайки - той зависи само от нас и от това колко мога да издържа психически.

По думите му обаче, ако падне ГЕРБ настава анархия.