Не сме послушковци. Това обяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с КНСБ. Дошло е време за увеличение на доходите. Около този извод се обединиха синдикатът и ГЕРБ.

Според президента на синдиката Пламен Димитров може по-ускорено да растат доходите от очакването на герберите. Поне с около 150 лева годишно може да расте средната заплата. По-справедливо облагане са поискали от КНСБ.

Ние сме прогнозируеми, отчете лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
На срещата с КНСБ са говорили за дълга след вчерашните нападки на социалистите. Тези опорни точки започват да втръсват, но явно друго не могат да измислят, коментира експремиерът.

Никога не сме били послушковци в Брюксел, каза той и подчерта, че управлението му винаги защитавало интересите на България.

КНСБ иска 25 % ръст на заплатите на педагозите

КНСБ иска 25 % ръст на заплатите на педагозите

Средствата да бъдат предвидени в Бюджет 2018 г.

Как заместникът на Горанов ще му прави ревизия, изтъкна Борисов, визирайки служебния финансов министър Кирил Ананиев, по повод доклада, изготвен от служебното правителство.

Те са несериозни хора, подчерта Борисов относно социалистите. Ако не харесвали заместника на Горанов, нямало да го повишат в министър. Ясни били парите от 16 милиарда лева и за какво са изхарчени: за руската централа, за фалиралата КТБ. Това не е зарзават, ябълки да ги скриеш в килера, посочи той за дълга.

Казват, че съм бил послушко. С кое сме били послушковци, ядосан от критиките на червените попита Борисов.

Той призна обаче, че не му е стигнало времето за поддръжка на инфраструктурата. Приемам упрека на господин Герджиков, коментира Борисов днешното интервю на служебния министър-председател. Недоумява обаче защо всичко несвършено се акцентирало в последните седем години.

Не си губете времето, другарко Нинова, призова Владислав Горанов соцлидера по темата за дълга. Парите са в БНБ и всеки може да го провери. В отчетите за бюджета се виждало за какво са похарчени, подчерта той.

БСП иска ревизия по дълга от 16 милиарда

БСП иска ревизия по дълга от 16 милиарда

Нинова ще иска от Герджиков да провери заема на Борисов

Бившият социален министър Зорница Русинова не е притеснена от доклада на кабинета "Герджиков" за резултатите от ревизията на предишната власт. Тя коментира, че наследникът й Гълъб Донев посочил, че няма сериозни нарушения в работата на МТСП. Русинова припомни, че във втория мандат на ГЕРБ е имало двама социални министри и обеща да се запознае с доклада.

Няма съществени нарушения при функционирането на министерствата

Няма съществени нарушения при функционирането на министерствата

На сайта на МС публикуваха доклада от ревизията

Мисля че съм била безпристрастна в работата си, коментира тя и подчерта, че е спазвала закона. За участието си в листите на ГЕРБ за предсрочния вот тя отказа коментар. Като скорошен член на ГЕРБ, тя няма претенции да е на челни позиции в листите. Нямало конфликти в партията.