Аз съм щастлив премиер. Ние сме едно младо правителство и имаме млади министри, които ще останат в историята. Това заяви премиерът Бойко Борисов в 45-минутното си слово по време на отчетно-изборното събрание на младежката организация на ГЕРБ.

Той похвали строителния министър Лиляна Павлова и министър Делян Добрев.

Най-голямо задоволство премиерът Борисов изпитва от работата на двамата си вицепремиери Цветанов и Дянков. Вътрешният министър получи поздрави за направеното от него в областта на вътрешната сигурност, борбата с организираната престъпност и тероризма.

Не бяха пропуснати и усилията на финансовия министър Симеон Дянков в борбата с кризата. Премиерът отбеляза договорените от него ниски лихви по новия еврооблигационен заем.

Тези двама вицепремиери колкото и ругатни да отнасят държат здраво националната и финансова сигурност, коментира премиерът .

Той бе категоричен, че България не е имало по-демократично правителство от настоящето и нито един кабинет досега не се е вслушвал в гласа на народа, така както го правят ГЕРБ.

За да не бъде голословен той припомни намесата на управляващите по отношение на ГМО, АКТА, закона за животните, закона за горите, шистовия газ."Кой спря Бургас- Александрополис? Спрях магистрала с месеци, за да излюпят щъркелите и в момента там сме сложили километри мрежи, за да не прелети някое птиче и да го удари ТИР. Спирам Струма, спирам Марица, спирам Тракия, местим гробове, правим музеи, пресаждаме блатни кокичета, когато се налага", добави още Борисов.

Той използва трибуната, за да оправи критики към бившия премиер Сергей Станишев по отношение на изказванията му, че те са направили повече магистрали от ГЕРБ, както и за подписката за референдума „за или против Белене".

Министър-председателят обясни, че договор за атомната електроцентрала всъщност не съществува, а има само едно споразумение, подписано в пиано бар през 2006 година и което споразумение Станишев три години не подписва.

Борисов призова Първанов, Румен Петков, Петър Корумбашев да излязат и да си признаят, че единственият виновен за това да няма „Белене" построена през онзи период, е Сергей Станишев.

Премиерът се обърна и към приятелите си от Синята коалиция: "Когато имаше телевизионни камери в парламента вие излязохте и казахте, че е ваша заслугата да няма Белене.Сега мълчите, не разбирам вашата политика. Видно е, че сами не можете да управлявате, добави Борисов.

Той изрази искрената си надежда, че новото ръководство на СДС ще реализира своята политика, защото в противен случай не ни очаква нищо добро.

Борисов не пропусна да коментира и упреците, че ГЕРБ са вдигнали цената на тока.

Той припомни, че на 13 юни 2001 година в присъствието на тогавашния премиер Иван Костов са подписани дългосрочните договори за изкупуване на еленергията от Марица Изток и Марица Изток -3.

Договорите са с 15 годишен срок, но от въвеждане на централата в експлоатация .

Премиерът отбеляза, че Марица изток 1 е пусната в експлоатация в настоящата година и едва сега започват да текат 15-те години скъп ток.

По повод постоянните упреци на опозицията Бойко Борисов призова създателите на бойкометъра, който отчита премиерските обещания, да продължават да го притискат.

След като се създаде „бойкомерът", мен това ме радва, защото няма „станишевмерът" „костовмерът" , „царомерът" .

Трябва да се дисциплинира говоренето и обещанията. Гражданското общество трябва да притиска властимащите, за да не се отпускат , заяви Борисов.

В заключение той призова присъстващите в залата над 1300 млади хора да вървят напред , да се борят , защото има с какво да се гордеят и имат всички основания да твърдят, че тяхното правителство и депутати действат правилно.