Аз не го слушам изобщо Радан Кънев. Ще си запуша ушите", заяви Борисов, отказвайки да чуе изказване на Радан Кънев от преди дни.

Борисов бе гост на Цветанка Ризова в бТВ, която поиска да пусне въпросния запис на Кънев, срещу което премиерът бурно се възпротиви.

Преди това той обяви министъра на здравеопазването Москов за най-добрия здравен министър до момента и повтори, че ГЕРБ го подкрепят защото неговата партия (ДСБ, б.р.) го е изоставила.

„Някои хора го оставиха самичък и ние като партия стоим зад неговата реформа“, подчерта Борисов.

Той защити още и министрите Московски и Ненчев, като увери, че няма да ги маха за това, че във ведомствата им е открита корупция, защото именно те са съдействали тя да бъде засечена.

Борисов заяви, че правителството, прокуратурата и службите са много амбицирани да сложат ред в държавата. По думите му, дори и да е малък проблем, корупцията и да е малък проблем, става голям. „Всеки, който се опита да пипа в държавните пари, ще бъде санкциониран и наказан и това, което ставаше последните 20 години, не може да стане сега.”, предупреди Борисов.

В същото време премиерът заподозря, че малките политически партии се „пазарят“ с контрабандистите, за да свалят правителството. Това ставало с протести. Да нанесеш щета на контрабандистите в размер на над 3 млрд. лева годишно, създало много врагове на премиера, призна самият Борисов. Най-лесно е да се печелят черни пари, това развращава митниците, институциите, бюджета. Най-важното е, че ние събрахме пари в бюджета, похвали се Борисов. Големите партии не смеели да говорят глупости, тъй като премиерът напомни, че може да ги осъди за клевета.

„Гледах рокерите, че протестират и в същото време моторите им са за по 100 000 лв., ботушите им по 2000-3000 лв., а за 20 лв. данък за година, че ще карат по-асфалтирани пътища - протест“, коментира Борисов.

Не работим срещу Русия, аз искам те да са ни партньори, но защитавам българския интерес, каза още министър-председателят във връзка с външната политика на страната.

ГЕРБ ще има своя кандидат-президентска двойка, а коя ще е тя, ще говорим юни-юли, заяви още премиерът Борисов. Той посочи, че всеки, който ще иска да я подкрепи, е добре дошъл.

С Росен Плевнелиев работех прекрасно като министър, фантастично като президент, имаме да свършим още“, каза Борисов. Премиерът искал Плевнелиев да си изкара мандата в комфорт и спокойствие. По думите му настоящият държавен глава е свършил много работа.

Нито съм давал жълт картон на някого, нито съм казвал, че ще подкрепя чужд кандидат президент на друга партия”, отсече Борисов, но все пак от думите му прозря това, че настоящият държавен глава няма да е номинацията на ГЕРБ.