От Брюксел премиерът Бойко Борисов коментира коалиционните търкания, които бяха обсъждани и тази сутрин в парламента между Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

По отношение на българското правителство, премиерът Бойко Борисов коментира, че коалиционните партньори в правителството не са лесни, но това е изборът на българския народ.

"Патриотите и ние, други варианти за коалиция няма", обясни Борисов и допълни, че непрекъснато си демонстрират уважение и разбирателство. Премиерът знае характерите на всички и кой кога се пали повече или по-малко, и винаги се опитва да ги успокоява и да търсят баланс. Няма други варианти, не съм усетил несигурност, допълва Борисов.

Припомняме, днес след продължила около час среща в Народното събрание стана ясно, че партньорите във властта са се разбрали. Оказа се - няма недоразумение или ако е имало такива, то всички са изгладени. Изчистено е и комсомолското минало на партньорите.

Стигнахме до извода, че трябва да се срещаме по-често, подчерта Цветан Цветанов. Нямаме никакви проблеми и работим, коалицията е стабилна, нямаме никакви разминавания, посочи той.

Изгладиха недоразуменията в коалицията, изчистиха комсомолското минало

Изгладиха недоразуменията в коалицията, изчистиха комсомолското минало

Разбрали се за по-чести срещи

Вчера Цветанов заяви, че неяснотите в коалицията няма да се решават през медиите, а ще иска среща очи в очи. Преди срещата пред медиите Валери Симеонов обясни, че няма напрежение между него и Волен Сидеров.