Българинът вече е помъдрял и затова премиерът Бойко Борисов е спокоен. Това заяви самият той пред журналисти на откриването на рибарското пристанище в Черноморец.

В контекста на предстоящото утре обявяване на името на кандидат-президента на ГЕРБ премиерът демонстрира увереност, че всичко направено от управлението му ще бъде отчетено.

Предстоят избори – нека помислят”, подкани българите Борисов, след като изтъкна някои, че правителството му е запълнило за една година дупки от милиарди и милиони, изкопани от предишното управление.

Борисов отново посочи 2,5 млрд. „живи пари”, платени само тази година и то за „централи, които с нищо не са допринесли за живота на хората”. Към тях той прибавя и 3,7 млрд. лв. изплатени за КТБ „без да го усетят хората”.

„Представете си, ако този капитал не беше изнесен от държавата, какво можеше да се направи за хората”, призова премиерът.

Илюстрация на идеите си Борисов вижда именно в новото пристанище в Черноморец, което ще ползва и ще радва всички – и „рибари, и чужденци, и млади хора, всички”, а заради работата му „всички кметове вървят след мен”.

Пари непрекъснато трябва да се дават за инфраструктура, а не за мегаломански проекти, които никога няма да станат, заяви уверено Борисов.

На въпрос има ли шанс днес медиите да научат повече за кандидат-президента на ГЕРБ, Борисов заяви, че не е правилно.
„Цяло лято ви казвам, че като дойде време да си говорим за президентските избори, ще събере актива и ще вземем решение”, отложи отново за утре новината.

Борисов отклони и молба от възможните четири номинации, според изказването на Цветан Цветанов, да сведе бройката до две.

„Него като го канят всеки ден да го разпитват за това, и той се чуди какво да каже”, коментира Борисов.

Припомняме, най-сигурното име за кандидатура на герберите е парламентарният шеф Цецка Цачева. Иначе останалите три имена от "списъка" на Цветанов са кметовете Фандъкова и Николов и вицепремиерът Дончев, който вчера обаче отрече да е кандидатът.