Премиерът умишлено предизборно е създал кризата с боклука. Излиза, че тя е била подготвена, дирижирана и контролирана от Сергей Станишев.
Това е преврат, те са назначили служебен кмет.

Така столичният кмет Бойко Борисов коментира, цитиран от Дарик радио, връщането на „Новера" като фирма, която ще чисти София.

По-рано днес:
СОС ще атакува в съда обявяването на криза
                   Още...

По-рано през деня стана ясно, че със заповед на председателя на Националния кризисен щаб Тодор Модев на фирмите "Искър 2000", "Содос", "Строителство и възстановяване", "Транспортно строителство и възстановяване" и "Новера" е разпоредено тази вечер да започнат почистване и измиване на пространствата около големите храмове и столичните булеварди.

Бойко Борисов сподели след среща с представители на общината, че ще има остра политическа декларация, като кметът изтъкна, че за първи път има обединение между ГЕРБ, СДС и ДСБ.

"Подготвяме политическа декларация в момента. Става ясно за всички, че Станишев, Вълка, Доган - всичко това е едно и също.
Оказва се, и то става пред очите ни, че кризата в София, която „Новера" предизвика, неявявайки се на работа седем дни, е била дирижирана, подготвена, контролирана от Сергей Станишев.
Ако той е искал да помогне на София, можеше да свика тогава кризисен щаб и да национализира или както в момента мобилизира „Новера" и да няма криза.
Той умишлено създава криза, след това тръгва едва ли не да помага, когато всичко в града е решено.
Това е безпрецедентно нагло, това е преврат. Те в момента реално са назначили служебен кмет",
каза Борисов.