Столичният кмет Бойко Борисов обяви, че е приел действията на правителството, заради невярна информация от областния управител Тодор Модев.

Модев дойде и пред всички излъга, че няма да връщат „Новера" и че ще чистят нерегламентираните сметища и че ще се съгласуват с нас и с нашите графици за почистване и миене на София. Изобщо беше най- добронамерен и за това реагирахме така, каза Борисов, цитиран от БНР.

Вчера стана ясно за всички, че кризата е инспирирана и от неговата партия и от самия премиер. Той е главният организатор и вдъхновител на всичко това, категоричен бе Бойко Борисов.

На въпрос по какви причини премиерът Станишев е върнал фирмата на Вълка- дали по политически причини или поради това, че „Новера" би загубила сериозни средства от прекратяване на договора с общината, кметът заяви, че то е едно и също.

След като „Новера" няколко пъти е изпълнявала неговите указания и не е излизала да чисти и е отклонявала общественото внимание, че има криза с боклука, те трябва да й се издължат по някакъв начин, обоснова се Борисов.