Щастлив съм от това, че Спаска Митрова е освободена, заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за освобождаването на българката от македонски затвор.

Той посочи, цитиран от БиТиВи, че „българските дипломати са се молили на македонската страна като на приятели и съседи, но от там "са се подиграли с нас".

Тяхното оправдание е съдебната система, каза премиерът и коментира, че не разбира каква е тази система, според която се решава майка с пеленаче да бъде в затвора.

Македония ще чака тепърва много помощ от България за "предстоящите си присъединявания", предупреди премиерът.
В тази връзка той отбеляза, че от страна на България и лично от него това многократно ще бъде напомняно на Скопие.

Борисов добави, че няколко пъти е разговарял и с премиера на Македония.

Зарадвах се много, когато разбрах, че Митрова е освободена и вероятно още утре ще я видя, посочи премиерът.

Той отбеляза, че съжалява, че македонското правителство и държава са подходили по този начин. По думите му българската дипломация е направила всичко и от българска страна е имало необходимото мълчание, за да няма упреци за вмешателство.

Премиерът беше в Шишманци за откриване на завод за преработка на твърди битови отпадъци.

Tой коментира, че това е една от най-проверяваните сделки и прокуратурата ще каже последно кое е истина. Според премиера сега е важно, че заводът е заработил и с него се решава екологичният проблем не само на Пловдив, но и на редица населени места около него.

За разлика от предишното правителство ние не саботираме, а помагаме на общините, подчерта той. Нашето правителство стимулира във всички региони, финансира с колкото пари трябва и оказва всякаква помощ за проекти свързани с екологията, посочи Борисов.