Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Кирил Ананиев в Ямбол, стана ясно от живо предаване на премиера от "Фейсбук".

Той провери пречиствателна станция за отпадъчни води, придружаван е и от кмета на Бургас Димитър Николов. Борисов е посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

Според премиера това са "най-добрите пречиствателни станции", а "най-добри материали в Европа ги има и тук". Той обясни че помага на местната власт, въпреки, че кметът на Ямбол не е от ГЕРБ, а от БСП.

"Беше срутище, сега е хубаво. Онези, които използват тези епитети, да не ме дразнят на тази тема, че такива мога да им ги наговоря", обясни Борисов.

Според Нанков вече има проект за кръговото на Ямбол, ще сменят и канализацията в града, миналата година са дадени над 20 млн. лева за пътища в региона.

През четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 %. За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %, обясни Ананиев.

Борисов коментира, че се ремонтират и всички свлачища в страната, работи се по пречиствателни станции, зали, булеварди и магистрали.

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, добави премиерът.

"Местната и централната власт работят в пълен синхрон", отбеляза той и изтъкна подкрепата на правителството за българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете. 

Пречиствателната станция в Ямбол ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма "Околна среда" и е на обща стойност от близо 45 млн. лв.

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството е отпуснало общо 7,3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала "Диана".

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната със над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на р. Тунджа. Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника "Никола Йонков Вапцаров".

Борисов: Работи се по всички компрометирани пътища
Обновена

Борисов: Работи се по всички компрометирани пътища

Фирмите да се научат да си пишат документи