Много съм притеснен за машините и машинното гласуване. Усещам, че това ще бъде първият манипулиран вот в България. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов на среща с млади активисти от ГЕРБ. Изявлението му традиционно беше във Фейсбук, въпреки че по-рано днес от партията му проведоха брифинг, на който обвиниха служебното правителство, че е кабинет "Орешарски 2", но без парламент. Борисов не присъства на пресконференцията, въпреки че на нея бяха поканени и медии.

По негови думи се подхождало много лежерно към подготовката на предстоящия вот.

"По 2 минути дават на човек за гласуване. Не знам особено възрастните хора как ще се оправят", отбеляза той и запита къде ще бъдат машините и кой ги пази в момента.

ГЕРБ наблюдава кабинет Орешарски -2, но без парламент

ГЕРБ наблюдава кабинет Орешарски -2, но без парламент

Политическо правителство между БСП, ДПС и Мая Манолова

Вече нямам никакво доверие на това правителство и съм убеден, че те няма да проведат честни избори, заяви бившият премиер. Той изрази опасение, че се подготвя манипулация на вота.

Борисов определи случващото се около изборите като "огромна какофония". Единственото, за което говорели от служебния кабинет, обаче било подслушването.

"Демонстрациите на ЦИК показаха, че в много секции ще трябват поне 2 машини. Колко общо ще са нужни? Има ли забавяне в обществената поръчка? Ще стигне ли времето? Кой гарантира за сигурността на софтуера? Наистина ли няма да се броят контролните разписки?", запита той в социалната мрежа. Според него радиомълчанието по тези въпроси означава, че се готви нова "грандиозна подмяна".

Борисов предупреди актива: Всички са срещу ГЕРБ, ще ни вадят компромати

Борисов предупреди актива: Всички са срещу ГЕРБ, ще ни вадят компромати

Той призова другите партии да се замислят дали след това няма да дойдат и за тях